Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Vegan Streaker zit voorlopig vast

Toegevoegd: 10-04-2009, 16.41 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - De 24-jarige man die afgelopen dinsdag werd opgepakt voor het loslaten van een groot aantal nertsen bij een fokkerij in Stavenisse blijft voorlopig vastzitten.


Afgelopen week werd al duidelijk dat het gaat om de 'Vegan Strea-
ker'. De 24-jarige werd landelijk bekend toen hij slechts gekleed in een onderbroek een tv-show van Paul de Leeuw binnenviel. De Leeuw trok vervolgens de slip van de ongenode gast aan flarden.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag bekend gemaakt dat de dierenactivist door de rechter-commissaris in Rotterdam voor veertien dagen in bewaring is gesteld. Het OM denkt nog steeds dat de man de dieren in Stavenisse niet alleen heeft losgelaten. Er zijn echter nog geen andere arrestaties verricht.

Het OM heeft inmiddels echter wel meer verdenkingen tegen de 24-jarige. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij het in brand steken van de bedrijfsauto van een slagerij in Vught in 2006. Het onderzoek duurt nog voort.

Zie ook:
- Aanhouding vrijlatingsactie Stavenisse (07-04-2009)
- Activisten laten nertsen vrij in Stavenisse (16-03-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fred (11-4-2009 om 20:29)
Losgelaten nertsen overleven nooit, domme actie !, Ik ben geen fan van bont, maar deze acties maken iemands broodwinning kapot, zwaar straffen en alles laten vergoeden, ik vind hem tevens een irritant gefrustreerd mannetje.
Klein Fretje (10-4-2009 om 23:03)
Vasthouden in zo'n nertsenhokje en er 1 nerts bij zetten ik hoop dat die nerts het dan wint want dan voelt die vent wat die nertsjes ook voelen als ze dood worden gereden door een auto of wat dan ook.
Nick (10-4-2009 om 20:34)
Ik hoop dat hij nog 5 jaar vast blijft zitten. onnodig kippen doodgebeten en tientallen nertsen doodgereden...dierenbeul.
Erik Verlinde (10-4-2009 om 18:30)
Ik vraag me af of deze jongen eigenlijk wel werkt, want normaal gesproken heb je toch geen tijd om zulke onzin uit te steken.
Cookie-instellingen beheren