Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 38 km

Salpeterzuurlekkage bij Yara Sluiskil

Toegevoegd: 11-04-2009, 15.52 uur
Door: Roland de Jong
SLUISKIL - Bij Yara in Sluiskil is zaterdag halvewege de middag door nog onbekende oorzaak een salpeterzuurlekkage ontstaan.


De lekkage ontstond rond 15.20 uur. De gemeentelijke brandweer werd opgeroepen ter assistentie, maar de bedrijfsbrandweer wist de lekkage binnen korte tijd zelf te bestrijden. Met sproeistralen is de vrijkomende stof neergeslagen en verdund. Ook kon de lekkage zelf worden gestopt.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er niemand gewond geraakt. Voor de zekerheid stond wel enige tijd een ambulance stand-by. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Domeniek (12-4-2009 om 12:36)
Is niet goed. maar het kan gebeuren.
Zwartsnuuver (12-4-2009 om 10:03)
Het was anders goed te ruiken in Sluiskil. Laten we hopen dat het inderdaad geen schade heeft aangericht van wat er is gelekt.
Magda (11-4-2009 om 19:51)
Hallo, l de gehele dag hebben mijn man en ik last van branderige/tranende ogen kan dit de oorzaak zijn van de salpeterzuur wat ontsnapt is ?? Wij wonen op de Magrette.
Cookie-instellingen beheren