Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Onderzoek vergiftigde roofvogels

Toegevoegd: 12-04-2009, 18.47 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de gemeente Reimerswaal en in de omgeving van Biervliet zijn de afgelopen tijd meerdere roofvogels vergiftigd. De politie onderzoekt de zaak.


Tussen eind maart en begin april zijn in de gemeente Reimerswaal zes dode roofvogels aangetroffen. Vijf van deze vogels bleken vergiftigd te zijn. Bij de zesde vogel kon de juiste diagnose niet gesteld worden.
 
Ook in de omgeving van Biervliet zijn in dezelfde periode zes dode roofvogels gevonden, waarvan er in ieder geval twee zijn vergiftigd. Van vier vogels wordt de doodsoorzaak nog onderzocht.
 
Volgens de politie gaat het om negen buizders, twee sperwers en één bruine kiekedief. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de daders van deze vergiftigingen te kunnen achterhalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Rob van der Zande (14-4-2009 om 18:42)
Rob, laat die sperwers en roofvogels dan lekker de natuur ingaan, en niet blijven wachten op een jonge duif tot die eens uit gaan vliegen
Anoniem (14-4-2009 om 14:28)
Ik snap het ook niet dat zo iets gebeurd maar ik denk ook dat ze beter beschermd moeten worden en er opgelet moet worden zo reed ik laatst door de polder in het donker dook er ineens een grote roofvogel voor me op. er zou meer aangedaan moeten worden om zulke situaties te voorkomen denk ik
Potse (13-4-2009 om 22:04)
Ik kan hier zo kwaad om worden hé,moge degene die dit op zijn geweten heeft dezelfde pijn ondergaan als die weerloze dieren.
Ria (13-4-2009 om 15:12)
Wat zijn dat toch voor mensen, die dat doen? Erg verdrietig.
Zoop (13-4-2009 om 12:18)
Waarom iemand zoiets opzettelijk zou doen ontgaat mij compleet. wie heeft er nu last van die beesten ? Is het niet met opzet, zwerft er toch ergens gif rond. goed dat er onderzoek naar komt.
Rob van der Zande (13-4-2009 om 07:41)
Duiven belangrijker dan de natuur???? Of denk ik nu in de verkkerde hoek..........
Cookie-instellingen beheren