Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Agente mishandeld bij aanhouding in Vlissingen

Toegevoegd: 14-04-2009, 13.19 uur
Door: Laurens Jobse
VLISSINGEN - Een agente van de Zeeuwse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een gekneusd jukbeen opgelopen nadat zij hard in haar gezicht was geslagen door een verdachte op het Bellamypark in Vlissingen.


Omstreeks half vijf 's nachts spraken agenten een man aan die op de openbare weg een geopend flesje bier bij zich had. De man zette het flesje op een tafeltje bij een horecagelegenheid en vertelde dat het flesje leeg was. Toen de agenten even later weer terugkeerden bij het café nam de man juist een slok uit het flesje bier. Hierop besloot de agente de man een bekeuring te geven, omdat je in Vlissingen geen alcohol mag drinken op de openbare weg.

De man weigerde zijn identiteitsbewijs te tonen aan de agenten. Hierop wilden zij de man aanhouden. De man wenste niet mee te werken aan zijn aanhouding en begon te slaan en te schoppen naar de agenten. Na een worsteling van ongeveer 10 minuten lukte het de agenten om de man op de grond te werken. De man gaf hierbij een ferme stomp in het gezicht van de agente. Uiteindelijk lukte het de agenten om de man in de boeien te slaan en is hij overgebracht naar het politiebureau.

Hij heeft de rest van de nacht in een politiecel doorgebracht en is over de zaak gehoord. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld. De agente van het Zeeuwse korps heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en heeft aangifte gedaan tegen de man.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vincent (15-4-2009 om 14:08)
@eddy, gratis tip: misschien kun je eerst je drankje opdrinken en dan buiten een sigaret gaan roken ? hoef je ook niet van die zwakke excuses te verzinnen om je verslaving goed te praten
Peter (15-4-2009 om 11:31)
Hier in Zeeland pakt de politie tijdens het uitgaan best goed door hoor. Ze hebben het toch gewonnen. De agente pakt tenminste aan, en die vent zal ook wel zijn loon (klappen) gekregen hebben. Goed werk politie.
Zoop (14-4-2009 om 23:06)
Een worsteling van 10 minuten ? dat is erg lang.
Hennie (14-4-2009 om 20:53)
Natuurlijk laat je die man gewoon vrij! Heeft een moeilijke jeugd gehad en kan de fles niet laten staan! Na het slaan van agenten, moet je hem gewoon een zak met geld meegeven! Dat zijn toch de regels van de Nederlandse wetgeving?
Sander (14-4-2009 om 20:34)
1. Waarom 10 minuten erover doen om de man in de boeien te krijgen? Pepperspray doet wonderen bij ongehoorzame verdachten. 2. Waarom na een mishandeling, verzet bij arrestatie, de man gelijk weer de volgende morgen vrij laten? Van zo'n soft beleid wordt niemand beter.
Hoi (14-4-2009 om 19:15)
Ik hoorde juist dat de agente begon met slaan toen hij zijn biertje niet wilde neer zetten maar ja. Alleen het verhaal van de agente wordt natuurlijk gehoord, en niet van de omstanders. xxx
Cookie-instellingen beheren