Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

KNRM redt kitesurfer uit ijskoud water

Toegevoegd: 16-04-2009, 10.25 uur
KNRM redt kitesurfer uit ijskoud water
Door: Dalí Moerings
NEELTJE JANS - Gisteravond rond zeven uur werd de reddingsboot Koopmansdank van het KNRM-station Noordland opgeroepen met de melding dat er een kitesurfer in de problemen was geraakt.


Na overleg met het kustwachtcentrum in Den Helder bleek de melding te komen van een surfer die zich op het strand van de Banjaard bevond. De surfer zag zijn vriend niet meer terugkeren en toen hij hem niet meer kon zien sloeg hij alarm.

De reddingsboot was binnen vijf minuten aanwezig in het gebied waar de surfer verdwenen was. Eenmaal aangekomen troffen de bemanning zijn surfplank en het zeil aan. Binnen honderd meter van zijn spullen troffen zij de inmiddels onderkoelde surfer aan die in slechte conditie verkeerde vanwege zijn korte wetsuit. Door zijn kleding werd de surfer niet goed genoeg verwarmd in het water. De man had nog geprobeerd het strand te bereiken, maar dat was niet gelukt.

De reddingbootbemanning heeft de surfer voorzichtig uit het water gehaald en ingepakt met speciale dekens. Met spoed voeren zij terug naar het station waar de gealarmeerde ambulance al klaar stond. Toen deze hulpverlening bijna afgehandeld was, kwam de volgende melding echter alweer binnen.

In het slechte weer was ter hoogte van de boei Westgat/Geul van de Banjaard een sportvisboot in problemen geraakt. Vanwege motorische problemen startte de boot niet meer. De reddingsboot Koopmansdank heeft de vijf meter lange vissersboot met drie vissersmannen aan boord afgeleverd bij de trailerhelling van de Roompotsluis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander (17-4-2009 om 16:02)
@ -Zoop (16-4-2009 om 17:58 uur)- Het Veerse Meer is geen optie, kitsurfen is daar verboden. Toch maar gewoon een les volgen en je laten wijzen op de risico's. Zeker met het slechte weer als onweer/wind/regen op komst. Onverantwoord.
C. roelse (16-4-2009 om 18:29)
Mannen van de KNRM,voor de zoveelste keer moeten jullie er weer op uit met alle risico van dien. Ik weet dat jullie het er graag voor over hebben. Bedankt !!!!
Zoop (16-4-2009 om 18:05)
Wel een beetje onverantwoord om zonder fatsoenlijk pak de zee op te gaan bij deze watertemperatuur, en dan nog wel met zeer redelijke kans op onweer. Dan ga je toch het water niet op?
Zoop (16-4-2009 om 17:58)
Goede actie van zowel de redders als de vriend, nog net op tijd dus. het water is natuurlijk nog ijskoud. En voor de surfer, volgende keer toch maar weer op het veerse meer ? ;-)
Niet zo slim (16-4-2009 om 17:23)
Als je al een gevaarlijke sport doet zorg dan in ieder geval dat de kleding die je moet beschermen als het fout gaat in orde is, het kan buiten wel lekker warm zijn maar het zeewater is nog erg koud, gelukkig kon deze dommerik op tijd gered worden en kan hij het na vertellen
Boers (16-4-2009 om 14:34)
Heren KNRM Bedankt, weer een mensenleven gered. En te weten mede mogelijk gemaakt door mijn contributi, geeft een goed gevoel. Wie volgt? www.knrm.nl.
Cookie-instellingen beheren