Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 11 km

Twee graffitispuiters aangehouden

Toegevoegd: 17-04-2009, 23.56 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie Zeeland heeft donderdag twee jongens aangehouden voor het spuiten van graffiti op onder andere een school in Middelburg.


De twee, een 17-jarige Middelburger en een 16-jarige Oost-Souburger, konden worden aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen. Op 19 maart jl. waren op de ramen en muren van een school aan de Churchilllaan tussen de 55 en de 60 zgn. tags geplaatst. De schade bedroeg enkele duizenden euro's.

De 17-jarige bekende de tags te hebben gespoten. Ook verklaarde hij tags gespoten te hebben in de Lange Delft, de Koorkerkstraat en de Segeerstraat. Samen met de tags op de school gaat het in totaal over zo'n 70 tags.

De 16-jarige ontkende iets met de graffiti te maken te hebben. In zijn tas werd wel een mes aangetroffen, waarvan de jongen afstand deed. Inmiddels zijn beide jongens weer in vrijheid gesteld. De tags zijn door een schoonmaakbedrijf verwijderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Minnetje (18-4-2009 om 20:43)
Hoop toch wel dat de kosten van dat schoonmaken op hun word verhaald... Anders kunnen ze lekker door blijven gaan , want straf word er toch niet gegeven..
Hennie (18-4-2009 om 19:00)
Sorry Francois; vind je dit niet ietwat gemakkelijk? Bekennen en ja hoor, op naar de volgende rotzooi! Nee, sorry. Eerst enkele weken lang rotzooi van anderen opruimen. De smerigste klusjes laten doen! Maar nee, jij bent zoals heel Nederland: Lieve jongens.
Zoop (18-4-2009 om 09:43)
Zo kinderlijk slecht om overal je tag te kladden, je tag hoort als handtekening bij je piece/burner. jeetje, ik snap niet dat zulke jongentjes zich niet eens verdiepen in het echte werk. maar ja, dan moet je oefenen en zo, da's vaak al veel te moeilijk. dit geeft graffity een slechte naam. :(
B. (18-4-2009 om 05:24)
Zelf schoon laten maken! Boetes en schadevergoedingen werken vaak toch niet!!!
Francois Hoogstrate (18-4-2009 om 00:22)
Nu niet gaan zeggen dat ze weer op vrije voeten lopen, deze jongens krijgen gewoon een dagvaarding mee. Met andere woorden mogen zij zich op een bepaalde datum verantwoording afleggen over hun daden. In ieder geval ik ga hier van uit omdat ze bekend hebben en de zaak rond is. (bewijs etc.)
Cookie-instellingen beheren