Weerbericht:
Vannacht in het (noord)westen mistig. Overdag grijs
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote vechtpartij bij AZC M'burg

Toegevoegd: 18-04-2009, 15.48 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Bij het asielzoekerscentrum aan de Stromenweg in Middelburg heeft zaterdag een grote vechtpartij plaatsgevonden waarbij in totaal ongeveer vijftig mensen waren betrokken.


Rond 12.00 uur ontstond er een massale vechtpartij tussen twee groepen bewoners van verschillende nationaliteiten. Mogelijk gaat het om mensen uit Somalië en Irak. Er zijn vier bewoners gewond geraakt. Zij zijn allen naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Vier personen die betrokken waren bij de vechtpartij zijn aangehouden. Enkele politieagenten liepen lichte verwondingen op. Ook is er een politieauto totaal vernield. Het ROG (de Regionale Ondersteunings Groepvan de politie Zeeland) en drie hondengeleiders zijn opgeroepen ter ondersteuning tijdens dit incident.

Twee families, die woonachtig zijn in het AZC, zijn elders ondergebracht om weer rust te creëren. De politie Zeeland is zaterdag nog enige tijd in het AZC gebleven om observaties te verrichten.

Ook vrijdagavond was het onrustig in het AZC maar toen wist de politie de rust te herstellen. De ruzie die toen ontstond escaleerde zaterdag.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard (19-4-2009 om 10:17)
Die passen zich goed aan in cafe's word ook regelmatig gevochten, maarja dat zullen de meeste nu wel even niet willen horen..
Zoop (19-4-2009 om 04:32)
ik sluit me aan bij jan v holland. zeker in deze crisis heeft straks de eigen bevolking het moeilijk, moeten we dan geld uit blijven geven aan vechtersbazen van ver weg ? hoe lang kunnen we dat volhouden ? tot we er zelf aan onderdoorgaan ?
Kelly (19-4-2009 om 01:24)
Weinig ruimte de oorzaak Bloem? Te weinig geld ook zeker? Misschien zou het beter zijn dat zij zich eens aanpaste in plaats van te lopen zieken tegen elkaar daar. Nooit goed wat je ook doet en er zijn ook genoeg Nederlanders die het ook niet makkelijk hebben.
Rijk (19-4-2009 om 00:29)
Deze laatste opmerking van te weinig bewegingsruimte begrijp ik niet helemaal ,bent u wel op de hoogte van de situatie aldaar ?
Francois (18-4-2009 om 21:02)
Ik neem aan dat er goed op in gezet is, maar een ROG er op afsturen klinkt in mijn oren wel heel erg overdreven. Ik zie er iig geen meerwaarde van in, tenzij er vuurwapens etc. in het spel zijn. Maar goed, het probleem is tot dusver opgelost en daar gaat het om! Netjes.
Miek (18-4-2009 om 20:31)
Wie betaald de medische behandeling van de agenten en de politie auto?? De werkende mens?
Cookie-instellingen beheren