Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Grote vechtpartij bij AZC M'burg

Toegevoegd: 18-04-2009, 15.48 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Bij het asielzoekerscentrum aan de Stromenweg in Middelburg heeft zaterdag een grote vechtpartij plaatsgevonden waarbij in totaal ongeveer vijftig mensen waren betrokken.


Rond 12.00 uur ontstond er een massale vechtpartij tussen twee groepen bewoners van verschillende nationaliteiten. Mogelijk gaat het om mensen uit Somalië en Irak. Er zijn vier bewoners gewond geraakt. Zij zijn allen naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Vier personen die betrokken waren bij de vechtpartij zijn aangehouden. Enkele politieagenten liepen lichte verwondingen op. Ook is er een politieauto totaal vernield. Het ROG (de Regionale Ondersteunings Groepvan de politie Zeeland) en drie hondengeleiders zijn opgeroepen ter ondersteuning tijdens dit incident.

Twee families, die woonachtig zijn in het AZC, zijn elders ondergebracht om weer rust te creëren. De politie Zeeland is zaterdag nog enige tijd in het AZC gebleven om observaties te verrichten.

Ook vrijdagavond was het onrustig in het AZC maar toen wist de politie de rust te herstellen. De ruzie die toen ontstond escaleerde zaterdag.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JV (20-4-2009 om 21:48)
Lijkt me verstandig om eerst eens een kijkje te nemen daar want veel ruimte hebben ze ECHT NIET een kamer van 10 tot 15 M2 die ze met vreemde moeten delen!
StromenwijkseGek (20-4-2009 om 11:36)
Hé,als jullie nou echt zoveel lef hebben achter je computers,laat je stem dan is in het openbaar horen! Iedereen durft nu wel van alles te roepen van; ga terug naar eigen land.Maar zeg het maar is in die mensen hun gezicht. Nee dat durven jullie niet. Puur Hollandse mentaliteit als je t mij vraag
Marvin (19-4-2009 om 17:37)
Het rog is geen onderdeel van het at. diender op straat rog at
Anoniem (19-4-2009 om 17:08)
@Marvin, een arrestatieteam is onderdeel van een ROG...
Abc (19-4-2009 om 15:57)
Zo te zien hebben die mensen ruimte genoeg. De gemiddelde Nederlander in een flatje heeft minder ruimte! Maar ze brengen hun problemen mee naar Nederland!! dat is het grootste probleem.
Herman (19-4-2009 om 14:50)
Als ze zich niet kunnen aanpassen dat moeten ze maar terug gaan van waar ze gekomen zijn. iedereen is welkom maar niet op deze manier.
Cookie-instellingen beheren