Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Containerbrand bij school Mastgatstraat Middelburg

Toegevoegd: 31-12-2005, 14.12 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brandje in de Stromenwijk.

Rond kwart over één werd bij de Zeeuwse alarmcentrale gemeld dat er brand woedde in een container op het terrein van een schoolgebouw op de hoek Oosterscheldestraat/Mastgatstraat. Daarop werd de tankautospuit 4530 van de post Stromenweg onder prioriteit twee ter plaatse gevraagd.

Ter plaatse bleek er brand te woeden in een container van de firma Wielemaker uit Koudekerke. De container stond achter een hek en daarom heeft de brandweer de container ook nog met behulp van een ladder geblust. De brand werd geblust met één straal hoge druk.

Toen de container geblust was bleek dat er ook brand woedde in het schoolgebouw zelf. Jongeren hadden vuurwerk naar binnengeduwd in de brievenbus van het pand. De brand werd ook dit maal geblust met één straal hoge druk. Samen met de sleutelhouder is binnen nog een inspectie uitgevoerd.

In afwachting van de sleutelhouder werd overigens ook nog de ingang van het pand vrijgemaakt. De jeugd had een grote sneeuwhoop gemaakt voor de deur van de school. De brandweerlieden hebben de sneeuw weggeschept.

De brandweer kon na ongeveer een uur weer inrukken.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren