Weerbericht:
Bewolkt en nat weekeinde
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Grote rampenoefening in Nieuwdorp

Toegevoegd: 22-04-2009, 21.51 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - In en rond het Oorlogs- en bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp is woensdagavond een grote rampenoefening gehouden.

Rondom het museum was een oefenscenario uitgezet waarbij brand was uitgebroken in het in aanbouw zijnde museum. Ook was er een ongeluk nagebootst tussen een kraanmachine en een personenauto. In de auto zaten twee volwassenen en twee kinderen. Zij raakten gewond.


In het gebouw bevonden zich diverse gewonde kinderen. In totaal waren er tien tot vijftien slachtoffers. Zij werden geholpen door vrijwilligers van de EHBO-vereniging Nieuwdorp/Borssele. De brandweer van Nieuwdorp zette haar mankracht in op het bevrijden van de slachtoffers in de auto en het evacueren van de gewonden in het brandende pand. Natuurlijk moest ook het vuur zelf worden bestreden.

Doel van de oefening was om de EHBO'ers ook in de praktijk te laten oefenen op het verlenen van eerste hulp. Samen met de inzet van de brandweerlieden wisten zij er volgens de organisatie een zeer geslaagde oefening van te maken.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daan (23-4-2009 om 20:26)
Ik zat vanachter in de auto! Was echt super gaaf!
Dotje (23-4-2009 om 16:54)
Het was echt een geweldige oefening en het is een hele leerzame oefening ook. Ik wil ook best een x slachtoffer spelen hoor.
Cookie-instellingen beheren