Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Telescoopkraan omgevallen in Tholen

Toegevoegd: 24-04-2009, 14.20 uur
Telescoopkraan omgevallen in Tholen
Door: Roland de Jong
THOLEN - In de nieuwbouwwijk Stadszicht in Tholen is vanmiddag een grote telescoopkraan achterover geslagen. Er vielen geen gewonden.


“Alsof er wat ontplofte”, zo omschrijven buurtbewoners de klap die de kraan maakte. De machinist was met het gevaarte een stapel hout aan het te tillen toen deze plotseling naar achteren klapte.

Volgens de machinist lag het niet aan het gewicht, maar wat het opmerkelijke ongeluk dan wel heeft veroorzaakt is niet bekend. Twee andere kranen kwamen om de omgevallen kraan te bergen. De politie zette een gedeelte van Het Lint af.

Veel buurtbewoners kwamen kijken naar het bergen van de kraan. Het wegdek raakte licht beschadigd. Tegen twee uur stond de kraan weer op zijn eigen pootjes. De toeschouwers gaven de werkmannen een applaus. De kraan liep door het voorval lichte schade op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Norbert.v.kampen (26-4-2009 om 14:16)
Wat een geluk dat dit alles goed is afgelopen,als ik het zo op de foto zie kan de kraan ook weer elk moment terug kantelen,een gevaarlijk klusje voor de helpende instanties, eigenlijk zou dit niet mogen gebeuren, of er heeft een alarm functie niet goed gewerkt.
Micheal (24-4-2009 om 16:13)
Dat was een heel vreemd zicht!
Cookie-instellingen beheren