Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, later stevige buien en veel wind
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Vermissing duiker bij Zeelandbrug loos alarm

Toegevoegd: 29-04-2009, 08.46 uur
Vermissing duiker bij Zeelandbrug loos alarm
Door: Brandweer Goes

ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn dinsdagavond met groot materieel uitgerukt naar de Zeelandbrug nadat werd gemeld dat er een duiker vermist werd.


De melding kwam kort na 20.00 uur binnen. De brandweerkorpsen van Zierikzee, Colijnsplaat/Kortgene en het Goese brandweerduikteam werden gealarmeerd, evenals twee ambulances. Aan beide zijden van de Zeelandbrug werd door de bemanning van de posten Zierikzee en Colijnsplaat/Kortgene korte tijd gezocht omdat onduidelijk was waar het incident precies plaats had gevonden.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een groepje duikers aan de zijde van Zierikzee die aan het duiken waren vanaf de duikstek onderaan de Zeelandbrug bij het Galgelaantje. Alle eenheden (inclusief het inmiddels ook aanwezige duikteam) spoedden zich toen richting die locatie. Ter plaatse aangekomen bleek dat de vermiste duiker alweer 'boven water' was en dat hij niets mankeerde.

Het forse potentieel aan hulpverleners kon daarom al snel onverrichterzake terugkeren naar de verschillende uitrukposten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (1-5-2009 om 09:39)
De hulpverleneres hebben weer wat geleerd en geoefend, een buddy lijn of niet er ziin afspraken onder duikers over het kwijtraken van elkaar 1minuut zoeken en dan naar de oppervlakte. als je gewoon de regels opvolgd dan heb je zulke actie's als deze niet ( tenminste niet voor niets.)
Renaat (29-4-2009 om 23:28)
In het verleden hadden we nog zoiets als een buddy en een stukje touw van 5 euries... wat een hoop ellende bespaarde! Wanneer gaan ze het eens leren... zucht...
Wilco (29-4-2009 om 18:55)
Beter 10 keer voor niets dan 1 keer te laat goed dat ze voor zulke ongevallen zoveel hulpverleners er op afsturen
Jaap Mytilus (29-4-2009 om 13:39)
Zijn er nog meer riskante sporten te bedenken die een leger hulptroepen kunnen laten opdraven zonder dat het hen een stuiver kost? Petje af voor snelle hulpverleners!
Brandweerman (29-4-2009 om 12:53)
Weer mooi werk en snel optreden. en gelukkig niets aan de hand. mvg brandweerman
Jan (29-4-2009 om 12:48)
Ja en wie gaat dit weer betalen ?
Cookie-instellingen beheren