Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hennepkwekerijen ontmanteld

Toegevoegd: 29-04-2009, 09.03 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Zeeuws-Vlaanderen werden in 2009 tot gisteren 26 hennepkwekerijen aangetroffen. Sinds gisteren mogen daar nog twee extra kwekerijen bij opgeteld worden.

De twee kwekerijen bevonden zich aan de Graaf Jansdijk B in Westdorpe en de Louisastraat in Sluiskil. De meeste opgerolde kwekerijen bevinden zich overigens, net als deze dus, in de gemeente Terneuzen. In die gemeente werden namelijk 20 van de dus in totaal 28 wietplantages ontmanteld.

De kwekerij in Westdorpe werd rond 10.00 uur ontdekt. In de kwekerij, die zeer professioneel was opgezet, werden 630 hennepplanten aangetroffen. Er werden bij deze ontmanteling geen aanhoudingen verricht omdat er niemand werd aangetroffen.

De huurder van dit pand zal zich op een later tijdstip dienen te verantwoorden bij de politie.

Rond 13.30 uur werd in Sluiskil een installatie ten behoeve van hennepkweek ontdekt. De installatie was volledig aangesloten op het elektriciteitsnet, alleen de planten ontbraken. De kweekruimte werd ontmanteld. Ook deze huurder zal zich op een later tijdstip dienen te verantwoorden.

Maandag werd ook al een hennepkwekerij ontdekt in de Dennenstraat te Terneuzen. Omstreeks 15.00 uur werd deze woning betreden. Hier werden 246 hennepplanten aangetroffen. Er werden twee mannen, een 21-jarige man uit Bergen op Zoom en een 26-jarige man uit Terneuzen, aangehouden. De Terneuzenaar is inmiddels weer in vrijheid gesteld, de man uit Bergen op Zoom is in verzekering gesteld.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (29-4-2009 om 09:41)
Waarom is die terneuzenaar weer in vrijheid gesteld en die ander niet? Zo leren ze er natuurlijk nooit iets van!! Gewoon maanden vastzetten.