Weerbericht:
Bewolkt en regen, later stevige buien en veel wind
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 32 km

KNRM oefent met passagiersschip

Toegevoegd: 29-04-2009, 09.33 uur
KNRM oefent met passagiersschip
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In het kader van de toenemende vaart van binnenvaartpassagiersschepen op de Westerschelde heeft het KNRM-station Breskens onlangs een oefening gehouden met zo'n schip.
 
Na een gesprek met de kapitein van de “Rhone Princess” (110m) uit Strassbourg (D) die in de haven van Breskens lag afgemeerd, werd een oefening opgezet met als scenario een medische evacuatie na een brandmelding. Op het schip was brand ontstaan en er waren twee gewonden. Eén van hen was buiten bewustzijn.


De KNRM voer uit met de reddingsboot Christien die tijdelijk in Breskens is afgemeerd. Nadat de reddingboot langszij was gegaan gingen drie opstappers aan boord. Zij doorzochten het hele schip. Daarbij troffen ze één van de gewonden aan in de machinekamer. Het slachtoffer werd met de brandcard afgevoerd naar de reddingsboot, de andere persoon werd ondersteunend afgevoerd naar de Christien.

Volgens de KNRM ging het om een leerzame oefening voor zowel de bemanning van de reddingsboot en het passagierschip.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren