Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpdiensten tijdelijk telefonisch onbereikbaar

Toegevoegd: 07-05-2009, 11.04 uur
Door: Laurens Jobse
MIDDELBURG - Afgelopen nacht waren de politie en de alarmcentrale van de brandweer en ambulancedienst tijdelijk via de algemene telefoonnummers niet bereikbaar. Het alarmnummer 112 was wél te bereiken.


Tijdens geplande werkzaamheden van de provider aan het telefonisch netwerk ontstond een storing. Door deze storing werkten de normale telefoonlijnen, waaronder het algemene politienummer 0900-8844 niet. Mensen die belden, kregen de mededeling dat er een storing was. Het alarmnummer 112 bleef wel bereikbaar. De hulpdiensten hadden niet de indruk dat dit alarmnummer vaker werd gebeld dan normaal.

De telefoonstoring duurde van woensdag 22.30 uur tot donderdag 03.00 uur. Vanaf drie uur waren de hulpdiensten weer telefonisch bereikbaar. Er wordt overleg gevoerd met de provider om herhaling te voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (7-5-2009 om 21:56)
@ Henk de Lange. Er staat dat het 112 nummer wel bereikbaar was (die dus voor levensbedreigende dingen is!)
Kees (7-5-2009 om 21:46)
Henk, dit is een zeer zwakke reactie. 112 was gewoon bereikbaar. allen de vaste lijn niet. wie belt er rechtsrteeks de vaste lijn? bijna niemand. storingen kan altijd. als niks meer te bereiken is staan de hulpdiensten gewoon op n posten standby. dus henk tel eerst tot tien voor je iets schrijft.
Tom (7-5-2009 om 18:31)
@Henk: Even goed lezen Henk! 112 was gewoon bereikbaar, dus als er levensbedreigende meldingen waren zijn deze gewoon binnengekomen!!
Anne (7-5-2009 om 14:36)
@Henk: Ik geloof niet dat de algemene telefoonnummers van de hulpdiensten van levensbelang zijn. Het alarmnummer 112 was wel gewoon bereikbaar. Dus er was toch niks aan de hand?
Maria (7-5-2009 om 14:23)
Als het van levensbelang is moet je zeker het servicenummer niet bellen, lijkt me niet zo slim. Komop, niet van een mug een olifant maken. Als je 112 belt omdat het andere nummer niet beschikbaar is vanwege een storing zullen ze heus de hoorn er niet opgooien omdat je hun belt.
JW (7-5-2009 om 14:06)
De berichtgeving over dergelijke storingen zou inderdaad beter kunnen. Het probleem ligt echter niet bij de media daar de politie pas vanmorgen informatie naar buiten bracht betreffende de storing. Voor zover mij bekend is er vannacht geen informatie verstrekt.
Cookie-instellingen beheren