Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Zeeuws politiedossier gestolen

Toegevoegd: 07-05-2009, 16.32 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Deze week is bij een herdenking in het Gelderse Oosterbeek een dossier van de Zeeuwse politie ontvreemd uit een auto. Dat heeft de Zeeuwse politie bevestigd.
 
Het dossier werd dinsdag bij de oorlogsbegraafplaats gestolen uit de auto van een ambtenaar van het korps Zuid-Holland-Zuid. De diefstal is naar buiten gebracht door datzelfde korps. Waarom de agent het Zeeuwse dossier bij zich had is niet bekend gemaakt. Ook wil de politie niet kwijt wat er precies in het dossier staat en hoe vertrouwelijk de informatie is.
 
De politieregio Gelderland-Midden doet een strafrechtelijk onderzoek naar de inbraak in de auto, die overigens niet als politie-auto herkenbaar was.
 
Naast het dossier werden ook nog andere goederen weggenomen. Niemand is aangehouden.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (10-5-2009 om 16:42)
De politie probeert de burger te leren om geen spullen achter te laten in een auto, lijkt het me wel zo handig als ze zelf het goede voorbeeld geven dit is gewoon enorm dom dom en nog eens dom
Manneke (9-5-2009 om 23:24)
Onlangs is mijn auto ook opengebroken. Ik heb politie ingeschakeld. Naar mijn oordeel hebben ze er niets mee gedaan. ik moest maar aangifte op internet doen. Nu vraag ik me af of ze dit ook gezegd hebben tegen hun slordige collega... ik denk van niet.... miss ligt het aan mij...
Hans (8-5-2009 om 22:30)
Tsjonge jonge, wat is dat toch stom!. Je behoort geen waardevolle of vertrouwelijke spullen achter te laten in een onbeheerde auto.
Lokauto (8-5-2009 om 18:51)
Ik lees dat de auto niet als politieauto herkenbaar was. Was het soms een lokauto dan?? Ja, en als je dan een lokauto inzet, moet je er wel op blijven letten he, anders vang je achter het net zoals nu.
Brigadier buitendienst (8-5-2009 om 11:58)
Dit verdient zeker geen schoonheidsprijs. Wederom slordigheid en ondoordacht handelen.
Paul (8-5-2009 om 09:55)
Tja hoe dan ook, het is en blijft slordig. Zo,n dossier, mag nooit openlijk in een auto, zichtbaar liggen. Want hoe kan men anders, zien wat daar heeft gelegen.
Cookie-instellingen beheren