Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Coniferenhaag gaat in vlammen op

Toegevoegd: 09-05-2009, 01.57 uur
Coniferenhaag gaat in vlammen op
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er aan de Zuidsingel in Middelburg een coniferenhaag in vlammen op gegaan. Ook bij deze brand is hoogstwaarschijnlijk sprake van brandstichting.

Even voor één uur werd door voorbijgangers een felle brand gezien nabij het voormalige Miniatuur Walcheren. Een coniferenhaag van enkele tientallen meters stond volledig in brand en de vlammen sloegen volgens omstanders meters hoog de lucht in.


De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en kon een verdere uitbreiding van de brand voorkomen. Door de brand moet tientallen meters coniferenhaag als verloren worden beschouwd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (10-5-2009 om 12:30)
De hoeveelste heg is dit al wel niet in het afgelopen jaar?
Tineke (9-5-2009 om 20:54)
Zag deze week ook nog een knul bij het winkelcentrum van Dauwendaele met een aansteker bij de haag staan om te proberen daar de brand in te krijgen . Jongen met een zogenaamde te kleine pet die daar altijd rondhangt
M (9-5-2009 om 12:37)
Ik raad iedereen met een coniferenhaag in de omgeving van Middelburg aan om een aantal camera's aan te schaffen en die te richten op de haag.
Pippa (9-5-2009 om 12:11)
Ik hoop toch echt dat ze die debiel oppakken die iedere keer de prachtige heggen in brand steekt !En alle kosten laten betalen!
Bos (9-5-2009 om 11:10)
De laatste tijd hangen daar nogal veel jongeren, Het zal me niet verbazen dat dit hier door komt. Je had het gister eens moeten zien, vanaf het bolwerk zag je een enorme zwarte rook wolk, en toen ik bij het Molenwater kwam waren de vlammen zeker wel 3-5 meter hoog! De dader mogen ze flink straffen
Zoop (9-5-2009 om 08:56)
Hebben ze die coniferenpyromaan nu nog niet te pakken ?