Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 376 km

Paard omgekomen bij aanrijding met auto

Toegevoegd: 10-05-2009, 19.42 uur
Door: Roland de Jong
HOOGERHEIDE - Bij een aanrijding op de Reimerswaalseweg in Hoogerheide is zaterdagavond een paard om het leven gekomen. Het dier werd aangereden door een automobilist uit Krabbendijke.

De 22-jarige man zag het dier rond 22.30 uur plotseling voor zich opdoemen toen hij in een bocht reed van de Reimerswaalweg. Er volgde een frontale botsing waarbij het paard om het leven kwam en de auto total-loss raakte. De automobilist kwam met schrik vrij.


Uit sporen blijkt volgens de politieregio Midden- en West-Brabant dat het hekwerk van het weiland waarin het paard stond is opengezet. Het draad van de afrastering was opengemaakt, waardoor het paard zelfstandig het weiland uitkon. Vermoedelijk is er sprake van opzet omdat het hekwerk vorige week ook al door onbekenden werd geopend.

De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op om zich via 0900-88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kobuss (11-5-2009 om 09:15)
Wat gemeen zeg!! om dat hek open te zetten! Is dat nou de bedoeling geweest? Echt onbegrijpelijk, dat paard heeft er niet om gevraagd, en kan zichzelf niet redden.... En sterkte voor de bestuurder....
C verton (11-5-2009 om 08:08)
Afschuwelijk dat iemand zoiets doet zonder na te denken wat voor gevolgen dit kan hebben. Ik hoop dat de politie erachter komt wie dit op zijn geweten heeft. En ook dat als iemand iets heeft gezien dit door geeft. Heel veel sterkte voor de eigenaar van het paard.
Nina (10-5-2009 om 23:18)
Wie doet nou zoiets?? Gelukkig zijn er geen mensen gewond. Heeft diegene een hekel aan de eigenaar oid? Hopelijk komen ze te weten wie hier achter zit en dan goed bekend maken en straffen.
Roos (10-5-2009 om 22:30)
Niet normaal, opzet!? vreselijk om je dier zo te verliezen. eigenaar en automobilist, die vast ook heel erg geschrokken is, veel sterkte!
Jeanet (10-5-2009 om 21:39)
Is het dan zo moeilijk om met je handen van een ander zijn eigendommen af te blijven? Hij had wel twee doden op zijn geweten kunnen hebben. Hij had zelf degene moeten wezen die frontaal op die auto was geklapt.
Loes van den berg (10-5-2009 om 21:07)
Welke idioot doet nou zo iets, om het hek open te zetten. Als automoblist denk ik dat je dit nooit meer vergeet, voor het zelfde geld was deze ook verongelukt. Het moet ook vreselijk zijn voor de eigenaar van dat paard en natuurlijk ook voot het paard maar ja die kan het niet meer na vertellen.
Cookie-instellingen beheren