Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Paard omgekomen bij aanrijding met auto

Toegevoegd: 10-05-2009, 19.42 uur
Door: Roland de Jong
HOOGERHEIDE - Bij een aanrijding op de Reimerswaalseweg in Hoogerheide is zaterdagavond een paard om het leven gekomen. Het dier werd aangereden door een automobilist uit Krabbendijke.

De 22-jarige man zag het dier rond 22.30 uur plotseling voor zich opdoemen toen hij in een bocht reed van de Reimerswaalweg. Er volgde een frontale botsing waarbij het paard om het leven kwam en de auto total-loss raakte. De automobilist kwam met schrik vrij.

Uit sporen blijkt volgens de politieregio Midden- en West-Brabant dat het hekwerk van het weiland waarin het paard stond is opengezet. Het draad van de afrastering was opengemaakt, waardoor het paard zelfstandig het weiland uitkon. Vermoedelijk is er sprake van opzet omdat het hekwerk vorige week ook al door onbekenden werd geopend.

De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op om zich via 0900-88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eva (12-5-2009 om 22:53)
Gelukkig dat de bestuurder niet dodelijk gewond was!!!!! Het is jammer van dat paard, maar dat vind ik altijd nog 'beter' dan een mensenleven. Laf is het overigens wel!
Paardenliefhebster (12-5-2009 om 07:54)
Acht jaar geleden is mijn weidehek ook opengezet. Vier paarden werden opgejaagd en richting snelweg geloodtst door jongens. Paard doodgereden, andere drie totaal overstuur. Ikzelf er heel erg ziek van. Heeft weken geduurd voordat andere drie paarden weer 'normaal' waren. Vergeten doe ik nooit.
Zoop (11-5-2009 om 20:33)
Zat er geen ketting/slot op dat hek dan ?
Bienie (11-5-2009 om 18:59)
Heel vervelend voor beide partijen. Ik heb zelf ook paardjes en moet er niet aan denken dat iemand dit doet en dat je zo je paard verliest. Hopelijk is de bestuurder beetje bekomen het zal niet niks zijn geweest. Zo een groot dier komt hard aan op de auto lijkt me.
Nanny (11-5-2009 om 11:52)
Zover had de onbekende niet gedacht dat dit dus kon gebeuren, ze denken niet na waar ze mee bezig zijn.
Ren (11-5-2009 om 11:18)
Wat erg...en dan hebben we het nog niet gehad of het met de chauffeur allemaal goed gaat...!?!