Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde honden weggehaald

Toegevoegd: 14-05-2009, 16.14 uur
Verwaarloosde honden weggehaald
Door: Roland de Jong
HULST - Op een adres binnen de gemeente Hulst heeft de Dierenbescherming Zeeland een drie verwaarloosde honden weggehaald. Dat is vandaag bekend gemaakt.


De 27-jarige eigenaar kon zijn dieren onvoldoende verzorging bieden. Naar aanleiding van een klachtmelding nam een inspecteur van de Dierenbescherming poolshoogte op het adres van de man. Eenmaal ter plaatse trof de inspecteur een groot aantal dieren aan. Van drie honden was de conditie zo slecht dat de dieren door de Dierenbescherming zijn weggehaald.

De dieren waren ernstig ondervoed. Een ingeschakelde dierenarts verklaarde dat de conditie van deze dieren varieerde van vermagerd tot zeer ernstig vermagerd. De dierenambulance van de Dierenbescherming heeft de dieren naar een opvanglocatie gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mirja (14-5-2009 om 16:47)
Schandalig, dat diegene het zo ver heeft laten komen, terwijl je tegenwoordig genoeg instanties hebt om ze een goed huis te geven. Als je echt van ze houdt geef je ze weg aan iemand of een instantie die er wel voor kan zorgen.
- (14-5-2009 om 16:45)
Dit mag niet meer gebeuren, er zo veel meer controle moeten zijn op dierenverwaarlozing!
Theo danckaert (14-5-2009 om 16:43)
Schande zo iemand zou nooit geen dieren meer mogen houden je kunt ze altijd nog naar opvang brengen deze dieren kunnen hun eigen niet verdedigen en er is al zoveel ellende onder de dieren
Cjm (14-5-2009 om 16:36)
Huisdierverbod geven, naam en adres naar de dierenbescherming en met regelmaat controleren. Is toch te belachelijk voor woorden dat zoiets hier in Nederland kan gebeuren?!!! Als alle gemeentes nou bijv. de hondenbelasting aan de dierenbescherming overmaakt, kunnen zij veel meer doen.
ELLY (14-5-2009 om 16:27)
VRESELIJK ALS JE EEN HOND HEB MOET JE ER VOOR ZORGEN OOK,HIER IS DUIDELIJK TE ZIEN DAT HET NIET IS GEBEURD,IK HOOP DAT DE BEESJES EEN BETER LEVEN GAAN KRIJGEN
Vonck (14-5-2009 om 16:20)
De 27-jarige eigenaar kon zijn dieren onvoldoende verzorging bieden??? Je kan mij niet wijsmaken dat hij net zo vermagerd was als dit hondje. VERSCHRIKKELIJK is dit gewoon. Soms nemen ze zo'n beestje met de beste bedoelingen in huis. Maar dit is pure mishandeling. Doe je je kind ook nit aan toch!
Cookie-instellingen beheren