Weerbericht:
Eerst lokaal dichte mist, verder zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Verwaarloosde honden weggehaald

Toegevoegd: 14-05-2009, 16.14 uur
Verwaarloosde honden weggehaald
Door: Roland de Jong
HULST - Op een adres binnen de gemeente Hulst heeft de Dierenbescherming Zeeland een drie verwaarloosde honden weggehaald. Dat is vandaag bekend gemaakt.

De 27-jarige eigenaar kon zijn dieren onvoldoende verzorging bieden. Naar aanleiding van een klachtmelding nam een inspecteur van de Dierenbescherming poolshoogte op het adres van de man. Eenmaal ter plaatse trof de inspecteur een groot aantal dieren aan. Van drie honden was de conditie zo slecht dat de dieren door de Dierenbescherming zijn weggehaald.

De dieren waren ernstig ondervoed. Een ingeschakelde dierenarts verklaarde dat de conditie van deze dieren varieerde van vermagerd tot zeer ernstig vermagerd. De dierenambulance van de Dierenbescherming heeft de dieren naar een opvanglocatie gebracht.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
An (12-6-2009 om 11:19)
De reaktie vanCJM van 14-5 vindt ik een goed idee hondenbelasting naar de dierenbescherming overmaken al is het maar de helft. En nog steeds mee eens deze persoon mag geen beesten hebben .Dat is zelf een beest!!!!
Kicoa (15-5-2009 om 19:49)
RD (15-5-2009 om 09:15 uur) 'De dierenbescherming doet niets...': De dierenbescherming draait voor 95% op vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor het welzijn van dieren. Schreeuwen vanaf de kant is makkelijk. Wat heb JIJ gedaan om het leed van deze dieren te voorkomen?
Dennis (15-5-2009 om 12:57)
Erg
Quint Essens (15-5-2009 om 11:46)
Triest, dierenmishandeling. Denk echter allemaal massaal eens na wat je dagelijks op je bord hebt liggen aan vlees en kijk eens in de spiegel, berichten van dierenmishandeling genereren veel aandacht maar doe eens niet zo hypocriet aub. Denk maar aan het abbatoir als u vanavond het diner consumeert
Souburger (15-5-2009 om 10:35)
Dit is echt triest dit,hoe is het nog steeds mogelijk dat mensen zo met beesten om gaan,en blijven controleren bij die persoon geen beest meer aan schaft,want zo iemand neemt maar een knuffel of zo .
Jose (15-5-2009 om 09:55)
Ik vraag me wel af waarom er niet eerder is ingegrepen, dat men het zo ver heeft laten komen bij deze stakkers verder ben ik voor strengere straffen bij dierenmishandeling/verwaarlozing. Een dier is van de mens afhankelijk wanneer leren mensen dit nu eens.