Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote wateroverlast Zeeuws Vlaanderen

Toegevoegd: 14-05-2009, 20.56 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets

KOEWACHT - Hoosbuien hebben vanavond in Zeeuws-Vlaanderen voor grote wateroverlast gezorgd. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


De eerste meldingen van wateroverlast kwamen even na 20:00 uur binnen vanuit Koewacht. Al vrij snel daarna werden meerdere Zeeuws-Vlaamse brandweerkorpsen gealarmeerd. De wateroverlast is naast Koewacht onder meer in Zaamslag, Hulst, Axel en Terneuzen.

Door de hevige hoosbuien liepen straten onder. Ook stroomde het water naar binnen in dertig tot veertig woningen en kelders. De brandweer zette diverse pompen in om het water weg te pompen. Met name de Vlasstraat in Koewacht liep onder. Het water werd vanuit daar in een put en een verderop gelegen sloot gepompt. In sommige straten stond het water zo'n 25 centimeter hoog.
 
De brandweer zette zo'n vijftig mensen in om de wateroverlast tegen te gaan. Ook brandweerlieden uit België waren bezig met het bestrijden van de problemen. Aan het einde van de avond was het water op veel plaatsen weer volledig verdwenen.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Overkantenaar (15-5-2009 om 08:56)
Tsjonge heeft hier wel lekker geregend maar niet zo als bij jullie! Heel veel sterkte met het opruimen er van.
Chris (15-5-2009 om 08:19)
Die zware buien kunnen moeilijk de Westerschelde over denk ik want hier in Oost Souburg slechts 5mm regen. Maar je zal er maar mee te maken hebben en de boel binnen nat.
Jan den Hamer (15-5-2009 om 03:52)
Bij mij was het Venetie in de keuken en woonkamer...de romantiek was echter ver te zoeken..
Priscilla (15-5-2009 om 02:19)
Nou niet alleen Koewacht is mini Venetie.. maar ook de woonkamer hier lijkt wel een tubtropisch zwembad paradijs. De woningbouw vond dat we maar moesten wachten tot morgen.
B. (14-5-2009 om 23:35)
Mini venetie...klinkt leuk maar ben blij dat wij het niet hadden!!! we wilden regen na lange periode droog weer maar dit is wel erg zo te zien. hier gem. Borsele hebben we gewoon regen gehad.SUCCES allemaal met de waterschade.
Ingrid Schenk (14-5-2009 om 22:38)
Water tot in onze laarzen, vissen zwemmend in het gras, borrelende putten, straten veranderd in riviertjes, toegesnelde brandweerlieden.....even is Koewacht mini Venetië................
Cookie-instellingen beheren