Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Grote wateroverlast Zeeuws Vlaanderen

Toegevoegd: 14-05-2009, 20.56 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets

KOEWACHT - Hoosbuien hebben vanavond in Zeeuws-Vlaanderen voor grote wateroverlast gezorgd. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


De eerste meldingen van wateroverlast kwamen even na 20:00 uur binnen vanuit Koewacht. Al vrij snel daarna werden meerdere Zeeuws-Vlaamse brandweerkorpsen gealarmeerd. De wateroverlast is naast Koewacht onder meer in Zaamslag, Hulst, Axel en Terneuzen.

Door de hevige hoosbuien liepen straten onder. Ook stroomde het water naar binnen in dertig tot veertig woningen en kelders. De brandweer zette diverse pompen in om het water weg te pompen. Met name de Vlasstraat in Koewacht liep onder. Het water werd vanuit daar in een put en een verderop gelegen sloot gepompt. In sommige straten stond het water zo'n 25 centimeter hoog.
 
De brandweer zette zo'n vijftig mensen in om de wateroverlast tegen te gaan. Ook brandweerlieden uit België waren bezig met het bestrijden van de problemen. Aan het einde van de avond was het water op veel plaatsen weer volledig verdwenen.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim (15-5-2009 om 14:08)
@Miep.. op nos.nl staan ook de beelden en een audio fragment met de Commandant van Terneuzen.. Serieus genoeg???
Gianna (15-5-2009 om 13:24)
Miep, het was vanmorgen zelfs gemeld op het landelijke radio 1 nieuws. Probleemoplossen lijkt mij ook nuttiger dan een persbericht opstellen.
Bassie (15-5-2009 om 12:45)
Zeeuws Vlaanderen niet meetellen? tuurlijk wel. Bekijk het landelijke nieuws maar. Je hoort er niet bij als je er zelf zo over denkt! Medeleven genoeg zo te zien aan de andere reacties. Dank je wel!
Jacko (15-5-2009 om 12:30)
Onderhoud van riool/regenwaterafvoeren laat al jaren te wensen over. Hier stonden de rioolputten ook vol maar het liep nog enigszins weg. Het is gewoon wachten tot het mis gaat. Daar betalen we dan toch genoeg belasting voor!!!!!!
Miep (15-5-2009 om 10:27)
Een persbericht met foto in de krant had doen lijken dat het wateroverlast echt serieus genomen wordt. Jammer, wederom een gemiste kans om te laten zien dat ook Z Vl mee telt met de rest van Nederland.
Schoolstraat (15-5-2009 om 09:35)
Mini Venetie? Hier mensen hun spulletjes allemaal kapot .. Ook geen brandweer gezien in de schoolstraat. Bij elke auto goot het water de huizen binnen... Wanneer gaan ze eens iets doen aan de waterleidingen hier!
Cookie-instellingen beheren