Weerbericht:
In het noorden een enkele bui. Overdag perioden met zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip haalt explosief boven water

Toegevoegd: 15-05-2009, 16.42 uur
Schip haalt explosief boven water
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - Een schip heeft vanmiddag voor de kust van Westkapelle vermoedelijk een explosief boven water gehaald. Dat heeft de waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bevestigd.


Het schip, dat bezig was met zandsuppletiewerkzaamheden, viste de bom volgens een woordvoerder van het KLPD rond 13.00 uur op. De duik- en demonteergroep (DDG) van de Koninklijke Marine is opgeroepen om het vermoedelijke explosief te bekijken. De mariniers zijn met de reddingsboot Koopmansdank van de KNRM naar de boot gebracht.

Volgens het KLPD is nog niet duidelijk of het inderdaad om een explosief gaat. Er is geen sprake van een gevaarlijke situatie.
 
Zie ook:
- Het dossier 'Zeeweringen' op Zeeuwseregio.nl


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (16-5-2009 om 12:02)
Volgens mij hebben ze de Beruchte doos van Pandora geopend,het was te verwachten dat de verborgen munitie eens boven water kwam,ivm de rigureuze dijkverzwaring.
Kurby koppejan (16-5-2009 om 08:40)
We waren met de school naar de defensiedagen geweest, en toen de helikopter lande dachten we "dat schip daar heeft er waarschijnlijk wel met te maken" maar dat bleek uiteindelijk niet, ik vondt het wel bijzonder dat dat schip daar stil lag, ik dacht echt dat die er iets met te maken had.
Zoop (15-5-2009 om 17:45)
Gezien wat er in de 2e wereldoorlog allemaal is gebeurd daar, verbaast het me dat ze niet meer vinden. Maar goed, 1 down, nog vele miljoenen slingerende explosieven te gaan.
Cookie-instellingen beheren