Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 165 km

Man met panne valt agenten aan in Grijpskerke

Toegevoegd: 16-05-2009, 11.19 uur
Door: Roland de Jong
GRIJPSKERKE - Politieagenten die gisteravond een automobilist met panne wilden helpen zijn vervolgens door diezelfde bestuurder aangevallen.


De agenten reden rond 22.30 uur over de Middelburgseweg in Grijpskerke toen ze langs de kant van de weg een personenauto zagen staan. Bij het passeren zagen de agenten dat er rook van onder de motorkap kwam. De agenten besloten de automobilist te gaan helpen en draaiden hun politieauto.

Toen zij bij de auto kwamen stapte de bestuurder uit en vertelde dat hij vermoedelijk een stoeprand had meegenomen bij een uitwijkmanoeuvre voor een tegemoetkomende auto.
 
 
Toen de 57-jarige man uit de gemeente Middelburg dit allemaal aan het vertellen was roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. De agenten confronteerden de man hiermee en lieten hem een blaastest doen. Tot twee keer toe 'saboteerde' de verdachte de blaastest door niet goed in het mondstuk te blazen. Hierdoor kon geen blaastest worden gedaan. Toen agenten de man wilden meenemen naar het politiebureau weigerde de man.

Hij ging zich agressief gedragen en maakte een slaande beweging naar één van hen. Hierop wilden de agenten de man aanhouden, maar de man verzette zich hevig en er ontstond een worsteling, waarbij de verdachte één van de agenten zelfs probeerde te bijten. De worsteling eindigde op de grond. De man werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is nog niet in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (16-5-2009 om 13:46)
Inderdaad : bekeuren op een paar KM te hard is overdreven. Controleren op Alcohol en Hard Drugs en rijden zonder rijbewijs , Moet veel meer opgelet worden. Daar er veel rijden zonder rijbewijs , omdat het juist afgepakt is voor rijden onder invloed van Alcohol en Hard Drugs.
Ron (16-5-2009 om 12:41)
Hoe haalt zo'n kerel het in zijn hoofd. Ik kan het optreden van deze agenten alleen maar waarderen.
Dmb (16-5-2009 om 12:22)
@kort(zichtig) de politie doet wat die kan doen ze arresteren toch drank rijders? ze moeten drank gewoon moeilijker te verkrijgen maken dan komt het vast wel goed. maar ja alcohol is zo ontzettend ingeburgerd dat doen we niet he!
Francois (16-5-2009 om 11:43)
Pff. De mensen worden steeds agressiever richting de politie. De afdeling waar ik werk had in 1 week 3 protocol zaken. (geweld) Verdachtes moesten overigens wel onder dokterbehandeling gesteld worden....
Henk (16-5-2009 om 11:38)
Politie doet zijn werk, het maak niet uit wat voor overtreding je maakt. En de politie doet het voor een overgroot deel van de bevolking het nooit goed. Dus blij dat ze er zijn.
Kort (16-5-2009 om 11:27)
Nu ben ik geen fan van de politie maar als ze nu eens wat meer tegen drank in het verkeer zouden doen zou het een stuk veiliger worden i.p.v. complete doelgroepen te pakken voor fout parkeren en 1km te hard rijden. Dit soot figuren hard straffen.
Cookie-instellingen beheren