Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
Geen files

Stroper aangehouden bij Grevelingenmeer

Toegevoegd: 17-05-2009, 12.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Visstroperijteam Zuid-Nederland heeft vrijdag bij het Grevelingenmeer een kreeftenstroper op heterdaad betrapt. Dat heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) zondagmiddag bekend gemaakt.

De verdachte, die de Belgische nationaliteit heeft, is verbaliseerd en zijn duikuitrusting die hij gebruikte voor het stropen is in beslag genomen. De 17 kreeften die hij al had gevangen zijn door het stroperijteam teruggezet in het Grevelingenmeer.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de wateren van Zuid-Nederland is het Visstroperijteam al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de AID, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), politie Zeeland en provincie Zeeland.

Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Zuid-Nederland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig wordt altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 16.750. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de wateren van Zuid-Nederland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Duikertje (17-5-2009 om 19:29)
@ Sam, Duiklicentie intrekken dat gaat niet want die hebben we niet.... Maar dat zulke lui aangepakt moeten worden daar ben ik het helemaal mee eens, evenals de vissers zonder vergunning en de illegale fuiken zetters, alleen lopen ze daar niet al te hard achteraan.
Rob van der Zande (17-5-2009 om 19:24)
Maar weten jullie dan niet dat alle kreeftenvissers stropers zijn, of willen jullie dat niet weten?
Toon (17-5-2009 om 15:48)
Hoi Sam (U), duik licencie is al jaren niet meer nodig wel een beetje bij de tijd blijven
John (17-5-2009 om 15:12)
( Nu de grootste stropers, de aalscholvers nog aanpakken) Waarom de aalscholvers? Die vogels hebben er recht op, de mensen denken dat ze er recht op hebben!!!
Pietlut (17-5-2009 om 13:59)
Beste Andries, aalscholvers zijn ook beesten, deze stropen niet!!!
Sam (17-5-2009 om 13:37)
Hard aanpakken!! In ieder geval de maximale boete eisen, duiklicentie intrekken en nooit meer toelaten in de Zeeuwse wateren.
Cookie-instellingen beheren