Weerbericht:
Bewolkt, lokaal mist en geleidelijk steeds meer zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Jongens lopen op spoor bij Goes

Toegevoegd: 17-05-2009, 22.07 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft zaterdagavond boetes uitgedeeld aan enkele jongeren die op het spoor liepen bij de Ploegweg in Goes.


Politieagenten gingen rond 21.00 uur ter plaatse en troffen inderdaad wat jongens aan op het spoor. De melding was dat zij goederen op het spoor gooiden en dat er al sprake was van schade aan een trein. De treinen reden met last, dat betekent dat alle treinen die op die plek passeren heel langzaam moeten rijden i.v.m. mogelijk gevaar.

De politieagenten hebben vier jongens aangehouden. De vier (17 en 18 jaar en afkomstig uit Goes en de gemeente Goes) hebben verklaringen afgelegd. Drie van hen ontvingen een bekeuring van € 90,- voor lopen op het spoor.

Na contact met de NS bleek dat er geen treinen schade hadden opgelopen. De jongens zijn weer in vrijheid gesteld nadat er contact was gelegd met hun ouders.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuws(recht) (18-5-2009 om 21:41)
@ Francois: Men had beter art. 164 al dan niet art. 165 Wetboek van Strafrecht kunnen gebruiken. Deze artikelen gaan over "veroorzaken gevaar voor spoorwegverkeer". Een geldboete van de 5de categorie of max. 15 jaar gevangenisstraf. Maar dat wordt toch nooit gegeven!
Zoop (18-5-2009 om 14:44)
Sporen die gasten wel ?
Mosse (18-5-2009 om 11:42)
Een dagje op de eerste hulp van een groot ziekenhuis zetten,en dan een ritje met een machinist mee laten rijden op een druk trajekt dan is het stoere er gauw af.
Marga (18-5-2009 om 11:34)
Op deze manier krijg je dat gespuis nooit (op de rails) op het rechte pad hoor. Wat een achterlijke streken toch allemaal. Waar zitten die jong hun verstand! Ze kunnen net lopen en dan al een gevaar voor de maatschappij. Zwaar straffen dat is de enige oplossing, lang poosje hun vrijheid afnemen.
Kees (18-5-2009 om 08:47)
Geen bekeuring,helpt niet, het is stoer en "leuk"totdat een bekende een treinongeluk krijgt,dan zijn de ach en och reacties niet van de lucht. Laat ze een documentaire zien , en een verplicht een op een gesprek met een bestuurder die het overkomen is,dan begrijpen ze het misschien.
Francois (18-5-2009 om 00:06)
Vraag me af op welk grond die bekeuring is uitgeschreven, op grond van de wet personenvervoer 2000 is die prent toch iets duurder. Weet effe niet direct welk artikel binnen de wpv2000 hiervoor van toepassing is, maar dat er harder tegen opgetreden kan worden weet ik zeker.
Cookie-instellingen beheren