Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Nieuwe reeks coniferenbranden

Toegevoegd: 19-05-2009, 02.53 uur
Nieuwe reeks coniferenbranden
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de nacht van maandag op dinsdag hebben in Middelburgse diverse coniferen in brand gestaan. Het gaat om de eerste hagenbranden sinds de aanhouding van twee verdachten vorige week.
 
De eerste brand woedde rond 00.40 uur in de Oude Koudekerkseweg. Een kleine tien minuten later was het raak in de IJsselstraat. Later waren in zeer korte tijd ook nog branden in onder meer de Johan Constantin Mathiasstraat, de Prinsenlaan en de Dauwendaelselaan.
 
De Stadsgewestelijke brandweer zette in totaal drie bluswagens in om alle branden te kunnen doven. Door de brandjes was de politie extra alert. Met name rondom Middelburg-Zuid en Dauwendaele werden vrijwel alle auto's aan de kant gezet en ook werden diverse kentekens genoteerd. Of dat iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.
 
De twee verdachten die dinsdag werden aangehouden voor de reeks branden daarvoor werden maandag weer vrijgelaten. Wel werd bekend dat dit weekeinde een derde verdachte was opgepakt. Hij zit nog vast.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (20-5-2009 om 23:59)
Jongens van 13 horen niet 's nachts op straat te lopen. Dat zou ik van mijn kinderen niet dulden. En allen, die het zo goed weten, stel dan in jullie eigen wijk een burgerwacht in. De politie kan ook niet overal tegelijk zijn. Een poosje werk, probleem opgelost, ja toch!!!
Een moeder (20-5-2009 om 07:44)
Oke, kinders 's avonds zo laat buiten keur ik ook niet goed, maar ik denk dat er hier iets anders aan de hand is. De media kan beter geen berichten meer doorgeven over die jongens, dan weet een ander niet dat ze vrij zijn en zo die kids worden er ingeluist.
B. (19-5-2009 om 22:48)
Jaja... cameraatje ophangen... wordt ie nog mee genomen ook, en camera achter t raam? dan zie je echt wie er aan de andere kant van de heg loopt? dan constant jezelf gek maken om de beelden te moeten zien. te veel film gekeken? hoop dat de dader(s) snel gepakt word(en)
Jantje (19-5-2009 om 22:32)
Triest. Politie sterkte. Omstanders kijk eerst naar jezelf en wijs daarna naar een ander...
Piet (19-5-2009 om 21:16)
Jammer dat iedereen hier een beetje zit te praten en iedereen denkt dat hij/zij weet wat er echt aan de hand is! niemand weet het en het is zeker lullig om dan maar negatief te gaan doen over de verdachten, want wie zegt er dat zij het gedaan hebben??
Rik (19-5-2009 om 21:08)
Dit is heel vervelend voor de (ex)hagenbezitters!
Cookie-instellingen beheren