Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Kapitein kijkt te diep in het glaasje

Toegevoegd: 19-05-2009, 15.50 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Waterpolitie heeft vandaag op de Westerschelde bij Vlissingen de kapitein van een zeeschip aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De 49-jarige Poolse kapitein had 1,7 promille alcohol in zijn bloed.


Rond het middaguur kreeg de Waterpolitie van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) de melding dat de kapitein van een zeeschip dat onderweg was van Le Havre naar Gent, vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Het SCC had de informatie weer gekregen van de Nederlandse loods die aan boord van het schip was. Het marifoongebruik, de handelingen en vooral de alcohollucht van de kapitein was de loods opgevallen.

 
 
Toen de Waterpolitie ter controle aan boord ging en de kapitein liet blazen bleek dat de loods de zaak goed had ingeschat. Het schip dat onder de vlag van Antigua & Barbuda voer werd ten anker gebracht op de rede van Vlissingen. De kapitein werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Terneuzen.

Daar bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed had. Dat is iets meer dan het dubbele van de 0,8 dat wettelijk maximaal is toegestaan. Via het Openbaar Ministerie te Middelburg krijgt de kapitein een dagvaarding uitgereikt met de datum waarop hij zich voor de rechter dient te verantwoorden. Daarnaast is hem een vaarverbod van zeven uur opgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Paul Heuf (20-5-2009 om 09:17)
Dit komt vaker voor in de zeevaart, moeten we niet zo'n aandacht aan besteden. De stuurlui zijn evengoed capabel en dan is er altijd nog de loods.
Zeevaarder (19-5-2009 om 17:11)
Dit kan echt niet, zo'n grote verantwoording en dan zoveel drinken..... toegestane promillage is tegenwoordig ook lager dan 0,8, is hetzelfde geworden als in de auto 0,5 promille