Weerbericht:
Perioden met zon en vooral in de oostelijke nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Botsing met losgeschoten aanhanger

Toegevoegd: 21-05-2009, 12.11 uur
Botsing met losgeschoten aanhanger
Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - Een losgeschoten aanhanger heeft woensdag voor een ongeluk gezorgd op de Ruiterplaatweg bij Kamperland.

Een 38-jarige automobilist uit de gemeente Noord Beveland reed rond 10.30 uur over de Ruiterplaatweg komende uit de richting van Kamperland. Rijdend over een drempel raakte het neuswiel van zijn aanhanger de drempel waardoor deze van de trekhaak schoot.

De aanhanger kwam terecht op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer en raakte daarbij de auto van een 68-jarige man uit Breda. Er raakte niemand gewond.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (23-5-2009 om 11:02)
Hier even een reactie van de eigenaar. Ten eerste mijn noodrem kabel zat goed bevestigd en is gebroken. Zoals ook eerder in een reactie vermeld werd de aanhangwagen niet in de juiste richting geremd (rechts af) maar door rolde op het ingeklapte neuswiel en kwam tot stilstand op linkerkant.
Alfred (22-5-2009 om 21:08)
Als je goed kijkt, kan je aan de dissel zien dat het een geremde aanhanger is. Het breekkabeltje zorgt er bij een eventueel losraken van de aanhanger alleen voor, dat de oplooprem in werking wordt gezet. Als de remmen niet goed zijn afgesteld, , dan blijft hij echt niet rechtuit rijden
Archaois (22-5-2009 om 15:05)
Ik weet dat élke aanhangwagen vastgemaakt kan worden. Die hoeft niet los te schieten. Versleten koppel? De afbreekkabel is expres op een bepaalde plaats dun gemaakt dat hij wel moet afbreken. Je bent als bestuurder altijd fout want zoiets hoeft niet te gebeuren. Nu een auto straks een fietser!
Vonck (22-5-2009 om 14:37)
Rachel moet schade expert worden bij een verzekeringsmaatschappij.. Dan hoeven ze niet veel uit te keren denk ik
Aanhanger (22-5-2009 om 04:29)
Breekkabel zorgt er voor dat de rem van de aanhanger geactiveerd wordt bij losschieten van de aanhanger(als er een rem opzit.) hij kan dus nog steeds op de andere weghelft belanden. Probleem is dat het neuswiel te laag zat, mogelijk niet goed vastgedraaid of niet hoog genoeg vastgezet.
Kees (21-5-2009 om 19:49)
@ rachel, knap dat u op de foto kan zien dat de losbreek inrichting niet vast heeft gezeten? het verhaal verteld dat namelijk niet?