Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Blikseminslagen en wateroverlast

Toegevoegd: 26-05-2009, 03.23 uur
Blikseminslagen en wateroverlast
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de provincie is in de nacht van maandag op dinsdag op meerdere plaatsen de bliksem ingeslagen. Ook ontstond op diverse plaatsen wateroverlast.


De bliksem sloeg rond 02.50 uur in bij een woning aan de Hugo de Grootlaan in Middelburg. De brandweer rukte met spoed uit maar hoefde uiteindelijk niet veel uit te richten. Ook aan de Ghistelkerke in Breskens en in Koudekerke sloeg de bliksem in.

Er kwamen volgens de politie ook veel meldingen binnen van wateroverlast, met name uit de omgeving van Hulst. Daar werd diverse malen gemeld dat er putdeksels omhoog kwamen. Ook lagen her en der takken op de weg en waaiden bomen om. Volgens de politie waeren er ook aanrijdingen met omgewaaide bomen.

Er zijn geen gewonden gevallen. Vanochtend rond 07.00 uur had de politie in totaal zo'n 70 meldingen binnengekregen.
 
Zie ook:
- Waarschuwing zware neerslag (25-05-2009)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daan (27-5-2009 om 09:53)
In Zeeuws-Vlaanderen was het ook heftig. Hagelstenen van 4 a 5 cm groot, horizontale flitsen. Voor foto's kan je ook op wwww.globalshots.nl kijken.
Zoop (26-5-2009 om 20:05)
Ik snap er niets van, halfverwege de avond wel een pittig buitje met veel bliksem, maar na half 12 met het raam open geslapen. ik lig er niet wakker van, of het is hier niet zo erg geweest. hoorde op de radio wel een mooi verhaal van een dame die een paar uur in de kelderkast had gezeten. rofl !!
K (26-5-2009 om 19:51)
Een complimentje voor de hulpverleners dat ze toch ondanks het zware weer en het tijdstip(nacht) tog weer alles op alles zetten om de wegen vrij te maken en wateroverlast op te lossen waar mogelijk. waar zouden we zijn zonder jullie!
Esseling (26-5-2009 om 18:29)
Er viel niet of weinig te slapen tijdens het noodweer vanacht. Hagelstenen waren behoorlijk groot! Gelukkig geen schade
Judith (26-5-2009 om 16:32)
Vanuit Goes was het ook een heftige nacht. De hele avond en nacht was geweldig mooi om te zien en horen, maar wel jammer van alle overlast. Van 1 t/m 10 kreeg de storm van vannacht een 8 volgens de weersdeskundigen. Best hevig dus.
Samantha (26-5-2009 om 15:25)
Ik woon in Wemeldinge.. en er zo zacht was de onweer niet.. ben bijna uit bed getrild. en bij kloetinge liggen er bomen bijna op de weg. nu nog.