Weerbericht:
Sluierwolken, vooral in het noorden kans op een mistbank, overdag zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Rampenoefening Sint Jacobspassage Vlissingen

Toegevoegd: 26-05-2009, 11.07 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In de Sint Jacobspassage in Vlissingen wordt donderdag een grote rampenoefening gehouden. De oefening vindt plaats tussen 13.00 en 16.00 uur.

De burgemeester van Vlissingen heeft onlangs het rampbestrij-dingsplan voor de overdekte passage vastgesteld. Hierin zijn afspraken vastgelegd tussen de gemeente en hulpdiensten. Om ook op praktisch vlak goed voorbereid te zijn op grootschalige inzet van de hulpdiensten wordt donderdag geoefend rond de passage.

De nadruk van de oefening ligt volgens de gemeente Vlissingen op de commandovoering en communicatie tussen alle betrokken diensten. Dit betekent dat de hulpverleners de calamiteit “droog” zullen oefenen, dus zonder rookmachines en bluswater.

Volgens de gemeente is het wel mogelijk dat op enig moment een deel van een straat in de binnenstad tijdelijk moeilijk bereikbaar is. Bewoners en ondernemers van de Sint Jacobspassage zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vromans Antiek (26-5-2009 om 20:25)
Hoezo geinformeerd? We hebben het nieuws vanmorgen op teletekst moeten lezen. Niemand van de ondernemers wist ervan. Alleen de ondernemer waar de oefening gaat plaatsvinden. Ook het eventuele afsluiten van de straat hebben we van TT moeten lezen. Dit zal weer omzet kosten. Zeer slordig gemeente!