Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Redders druk door pleziervaart

Toegevoegd: 31-05-2009, 22.06 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De diverse Zeeuwse reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) zijn dit weekeinde diverse keren uitgerukt voor bootjes met problemen. Ook twee surfers waren in nood.

Zaterdagavond waren er diverse bootjes in problemen. Zowel het reddingsstation Breskens als dat van Westkapelle moest twee keer op één avond uitvaren voor een bootje met stuur- en motorproblemen.


Zondag kreeg de KNRM 's middags in totaal vier meldingen voor de kiezen. De stations van Breskens en Cadzand moesten uitvaren voor surfers die in problemen waren geraakt en ook nu moest weer uitgevaren worden voor bootjes met problemen.

De Vlissingse strandreddingsbrigade is zondag ook te hulp geschoten bij één van de bootjes met problemen. Nabij de Koopmanshaven in Vlissingen had een zeiljacht voortstuwingsproblemen gekregen. Het dreef hierdoor stuurloos rond. De oorzaak bleek te liggen in een grote tros en een boomtak dat in de schroef vast waren komen te zitten.

De KNRM-reddingsboot Zeemanshoop nam het zeiljacht op sleeptouw naar de Buitenhaven. Met de boot van de strandwacht is een duiker naar de boot gebracht om de schroef weer vrij te maken. Hierna kon het zeiljacht weer op eigen kracht verder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren