Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Motorlance officieel in gebruik genomen

Toegevoegd: 02-06-2009, 17.07 uur
Motorlance officieel in gebruik genomen
Door: Laurens Jobse
MIDDELBURG - Vandaag heeft Connexxion de motorlance en de rapid-responder auto officieel in gebruik genomen. Bij de officiële ingebruikname werd een demonstratie gegeven. Er werd een reanimatieinzet gesimuleerd zodat de genodigden konden zien hoe een inzet van de motorlance er in werkelijkheid ongeveer uit ziet.

De rapid-responder auto zal op Schouwen-Duiveland gestationeerd worden. De motorlance op Walcheren. De beide voertuigen zijn bedoeld om snelle en efficiënte eerste hulp te verlenen. De motor en auto zijn uitgerust met de meest noodzakelijke middelen. Ook kunnen de verplegers op de motor en uit de auto diagnoses opmaken van het slachtoffer.


De motorlance en de rapid-responderauto is een proef van zes maanden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Elly (3-6-2009 om 13:18)
Ik zag hem vandaag door de Langeviele rijden. Echt een mooi machientje. Ik hoop echter dat hij vaak te zien mag zijn, maar niet vaak nodig zal zijn.
JW (3-6-2009 om 10:24)
@Nieuwsgierige hulpverlener: Ik verwacht wel dat ze zo verstandig zijn om de verpleegkundige een passende rij-opleiding te geven. Maar als je de juiste diploma's niet hebt mag je inderdaad geen optische- en geluidssignalen voeren.
An (3-6-2009 om 08:17)
Super! Dat ze maar veilige kilometers mogen maken. Want op een motor ben je toch extra kwetsbaar.
Nieuwsgierige hulpverlener... (2-6-2009 om 22:43)
Vraagje, zijn de verpleegkundige wel officieel opgeleid om met optische en geluidssignalen te mogen rijden.? Een ambulance, brandweerchauffeur en zelf de huisartsenpostchauffeur moet een speciale opleiding volgen met bijhorend diploma behalen...
Rudi (2-6-2009 om 21:35)
Geweldig "De Motorlance" Vooral hier in zeeland op moeilijk berijkbare plaatsen zal dit voertuig zijn vruchten afwerpen. Ik zie zelf het nut van dit voertuig in. Denk b.v. Files, Duinovergangen enz. enz. Heel veel succes met de proef en hoop dat deze zal slagen.
Sluiskillenaar (2-6-2009 om 19:42)
Een motolance kan idd heel nuttig zijn, zeer wendbaar en makkelijk overal langs/tussendoor. eindelijk eens een goede besteding van overheidsgeld ! hulde !
Cookie-instellingen beheren