Weerbericht:
Meest droog. Maandagavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe reddingsboot in gebruik genomen

Toegevoegd: 05-06-2009, 17.31 uur
Nieuwe reddingsboot in gebruik genomen
Door: Laurens Jobse
VLISSINGEN - Vandaag heeft de standbewaking Gemeente Vlissingen de nieuwe reddingsboot in gebruik genomen. De naam van de nieuwe boot is “Arie Smit”. Wethouder Rob van Dooren opende de nieuwe reddingsboot met een fles champagne. Ook werd de sleutel van de nieuwe strand auto overhandigd.


De nieuwe reddingsboot heeft de naam Arie Smit gekregen. Deze oud-burgemeester van Vlissingen was scheepsbouwmeester van beroep. In 1873 bezocht Arie Smit de stad Vlissingen om als scheepsbouwmeester een advies uit te brengen over een stoomschip, dat in het Droogdok lag.

In 1879 werd hij burgemeester van Vlissingen. Onder zijn leiding ontstond er bij de gemeente een steeds grotere belangstelling voor de badplaats Vlissingen. Op zijn aandringen besloot de gemeenteraad in 1883 zelfs de belangen van de badplaats naar zich toe te trekken, met als doel de exploitatie van de badplaats in eigen hand te nemen. Ook lukte het Arie Smit als aandeelhouder van de "Maatschappij tot exploitatie van gronden", die een grote hoeveelheid grond rond Vlissingen bezat, de maatschappij over te halen een groot badhotel te laten bouwen. Na de aanleg van de verbinding tussen de stad en de badplaats (de huidige Badhuisstraat) verrees in 1886 het Grand Hotel des Bains (het latere Hotel Britannia). Hiermee werd een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Vlissingen als badplaats.

De reddingsbrigade heeft in combinatie met de KNRM nog een demonstratie gegeven met de nieuwe reddingsboot.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad (6-6-2009 om 12:03)
Arie Smit was ook nog de oprichter van de "kon." maatschappij de schelde, en die hebben sindsdien ook aardig wat bootjes gebouwd!
Youri (6-6-2009 om 02:06)
Mooie nieuwe auto! en boot natuurlijk :) Hopelijk worden ze goed gebruikt van de zomer
R.J. van Zanen (5-6-2009 om 17:36)
Leuk artikel! Het geeft ook nog een stukje geschiedenis van Vlissingen. Succes gewenst met jullie nieuwe aanwinst!
Cookie-instellingen beheren