Weerbericht:
Bewolkt, lokaal mist en geleidelijk steeds meer zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Voetganger gewond na aanrijding met auto

Toegevoegd: 05-06-2009, 21.16 uur
Voetganger gewond na aanrijding met auto
Door: Jan-Willem Kempeneers

BRUINISSE - Bij een aanrijding in de Deestraat in Bruinisse is vrijdagavond één persoon gewond geraakt. Omstreeks 20:00 uur werd een voetganger aangereden door een auto.


Even na 20:00 uur werd in de Deestraat een voetganger aangereden door een automobilist. Direct werd een ambulance ter plaatse gestuurd. Ook de Rapid Responder, die sinds deze week op Schouwen-Duiveland gestationeerd staat, kwam ter plaatse. Ook werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd.

Volgens de politie bleken de verwondingen van het slachtoffer enigszins mee te vallen. Om deze reden kon de gealarmeerde traumahelikopter gecanceld worden. Het slachtoffers is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chris (6-6-2009 om 13:49)
Het heeft niets te maken met drukte, het heeft te maken met inzetcriteria voor de heli. Een inzetcriteria is deze: Aanrijding voetganger/fietser/motor met meer dan 30 km/uur. De MKA doet het dus prima om direct te heli in te zetten. Als het meevalt cancellen en anders is de heli al dichtbij!
Moeders (6-6-2009 om 12:46)
....... Ben je een dokter? dat je dat zo vanachter je computer kan bepalen. De trauma helicopter wordt niet zomaar opgeroepen hoor! En als jij daar ligt vind je het ook fijn dat je goed geholpen wordt. Wat een reactie zeg!!!!!
Marc (6-6-2009 om 11:51)
Ook hier geld beter mee verlegen dan om verlegen Stel dat hij wel nodig is en hij komt te laat, dan is het helemaal huilen..... en het commentaar dan achteraf. Want daar zijn we sterk in ..achteraf!
Dave (6-6-2009 om 09:27)
Een traumaheli wordt niet zomaar ingezet omdat het druk is. Dit heeft te maken met de melding en de aard van het ongeval. De traumaheli moet een toegevoegde waarde hebben bij de hulpverlening anders wordt hij ge-canceled door het ambulance personeel. Verder vervoert de heli maar zelden.
Hulpverlener (6-6-2009 om 09:20)
De trauma-heli wordt soms al geallarmeerd op basis van de gegevens van de melder. Daardoor komt hij soms wat vroeg, Heeft niet met snellere inzet dan ambulances te maken. Daarnaast komt de heli niet op basis van wel/niet aanspreekbare slachtoffers, maar puur op ernst van aandoeningen.
Simone (6-6-2009 om 08:53)
Wat ik mij toch altijd afvraag waarom staan er altijd zoveel mensen te kijken? Vind het echt schandalig. Of je verleend eerste hulp of je verdwijnd. Niet meer normaal dit wat ik op de foto zie zoveel mensen belachelijk gewoon dat ramptoerisme.
Cookie-instellingen beheren