Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 30 km

Brandweeroefening met gevaarlijke stoffen

Toegevoegd: 09-06-2009, 09.20 uur
Brandweeroefening met gevaarlijke stoffen
Door: Laurens Jobse
'S-GRAVENPOLDER - De brandweer heeft maandagavond een oefening gehouden aan de Spoorstraat in 's-Gravenpolder. Bij de oefening zou er een binnenbrand zijn met twee gevaarlijke stoffen.


In het bedrijfspand waren er twee slachtoffers gewond geraakt. De brandweer kon er al snel ééntje redden en ook het andere slachtoffer kon enige tijd later uit het brandende bedrijfspand worden gered. Met behulp van gaspakken moest de brandweer de beide gevaarlijke stoffen (Natronloog en Zoutzuur) scheiden en opslaan in vaten.

Aan de oefening deden de blusgroepen Heinkenszand en 's-Gravenpolder mee van het korps Borsele. Daarnaast waren ook de OVD en AGS (adviseur gevaarlijke stoffen) aanwezig en de BHV (bedrijfshulpverlening) van het betreffende pand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Poebeer (9-6-2009 om 17:26)
Heel goed van de brandweer dat ze dat ook oefenen het zal maar een keer echt gebeuren dan hebben ze der in inndere geval mee geoefend en weten ze hoe ze moeten handelen