Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, in het westen enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote verkeerscontrole bij Oesterdam

Toegevoegd: 09-06-2009, 21.25 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - Bij de Oesterdam in Tholen is vanmiddag een grote gezamenlijke controle gehouden door de politie, de douane en de belastingdienst.


Tijdens de controle, die tussen 13.30 en 18.30 uur plaatsvond bij de Bergsche Diepsluis werden in totaal 35 processen-verbaal uitgeschreven. Het ging om diverse overtredingen, zoals het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs, het niet dragen van de autogordel en een verlopen APK-keuring.

Een 33-jarige man uit de gemeente Terneuzen werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor het buitenland. Hij is overgebracht naar Torentijd. Drie voertuigen werden in beslag genomen in verband met een openstaande belastingschuld.

In totaal werden 950 voertuigen gescand om uit te zoeken of zakelijke voertuigen ook privé worden gebruijt. Eén bestuurder wordt verdacht van het niet afdragen van BPM ter waarde van € 18.000,-.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (13-6-2009 om 14:12)
@Johan. Je moet je idd aan de regels houden. Maar dat geld in NL alleen voor niet-criminelen, ben je dat wel dan word je geen strobreed in de weggelegt. Oppakken is namelijk te arbeidsintensief. @Adri. heb apk en geen belastingsschuld. @Gianna. Wat d8 je van criminelen oppakken en opsluiten?
Frans (10-6-2009 om 22:22)
@ Adri, dus als de belasting een fout maakt vind jij het goed dat ze onterecht je auto in beslag nemen. Begrijp ik dat goed?
Gianna (10-6-2009 om 19:10)
@Henk: dan ben ik benieuwd wat dan wel primaire taken zijn van de politie. Verkeersheiligheid, innen van belastingschulden, aanhouden van gesignaleerde horen daar wat mij betreft zeker bij! Maar ja, het is ook nooit goed zoals uit de eerste twee reacties blijkt.....
Adri (10-6-2009 om 16:29)
@ Henk: waarom slechte zaak? heb je ook nog een belastingschuld, of is de APK van je auto verlopen? Ik vind het een prima zaak. Ik betaal ook gewoon mijn belasting en laat mijn auto ook gewoon keuren. Doe wat je moet doen en er wordt je niks in de weg gelegd. Maar velen snappen dat niet.
Johan (10-6-2009 om 15:16)
@Henk: jammer dat je niet snapt hoe het hier werkt in NL. Je dient je gewoon aan de regels te houden, en dat is nou net de primaire taak van de politie (o.a. handhaven wegenverkeerswet). Inzet van de brandweer wordt trouwens geregeld door de meldkamer, niet door de brandweer zelf.
Henk (10-6-2009 om 13:52)
Slechte zaak! Het gaat ALLEEN maar om het geld en de primaire taken worden maar weer eens ff vergeten. Als er een grote uitslaande brand is dan gaat de brandweer toch ook niet met man en macht katten uit de boom halen? Nee, dan gaan ze eerst blussen! De politie niet, terwijl NL 'afbrand'.