Weerbericht:
Vannacht en vanochtend (dichte) mist, vanmiddag kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Groot schip gestrand in vlissingen

Toegevoegd: 10-06-2009, 21.34 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het badstrand bij Vlissingen is woensdag rond 21.30 uur een groot vrachtschip gestrand. Vannacht kon het schip weer losgetrokken worden.


Het schip lag urenlang tegenover hotel Arion, op minder dan honderd meter van de vloedlijn. Het schip, de 'Akti N', is 183 meter lang en 32 meter breed. Het vaart onder Libanese vlag. Het is gebouwd in 1982. Er was geen lading aan boord en daarom was er geen gevaar voor de omgeving. Het strand werd dan ook niet ontruimd. Dat had bovendien een flinke klus opgeleverd want de stranding trok veel bekijks.

Rond middernacht werd nog geprobeerd ballastwater uit het schip te krijgen om het stabieler en hoger te krijgen. Sleepboten van Multraship en URS werden ingeschakeld om mee te helpen om vlot te komen. Rijkswaterstaat liet verder uit voorzorg een oliebestrijdingsvaartuig en zogeheten oilbooms ter plaatse komen.
 
Rond 02.00 uur kon het schip weer los komen. Het is naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost gebracht voor inspectie.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans Lacor (11-6-2009 om 07:16)
Net als bij berichtgevingen over verkeersongelukken vaak het geval is, merk ik bij deze stranding ook, letterlijk, 'dat de beste stuurlui altijd aan wal staan'. Zit er iemand tussen de commentatoren die zélf al eens zo'n schip bestuurd heeft, en dus daadwerkelijk wéét waarr\over hij/zij praat..?
Ship aground (11-6-2009 om 01:09)
Voor de duidelijkheid. Schip is nog niet in Gent geweest. Gisterochtend aangekomen in de Everingen om te bunkeren en vandaar terug ten anker gegaan aan de A1. Vanavond binnenkomend voor Gent is de opvaart gecancelled en moest terug naar de Wandelaar. Met opdraaien op Vliss rede is het mis gegaan.
Joppie saus (11-6-2009 om 00:22)
Erg apart dat je met zoon schip zo dicht langs de kant kan varen... had de schipper nou echt niet op tijd in de gaten dat het niet goed ging.. ben net wezen kijken maar echt goed op de boeien vaarde die ook al niet....
SCHEPENKIJKEN.IN (10-6-2009 om 23:24)
Zie www.schepenkijken.in/cident
Ollie (10-6-2009 om 23:10)
De route van het schip ziet er best eigenaardig uit
H van Staveren (10-6-2009 om 22:54)
Ik zag hem recht op de mijn huis afkomen maar hij wist nog bij te draaien ,wel te laat en dacht die redt het niet, helaas wat doet zo,n loods je zag het van ver aankomen!