Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

zware aanrijding Westkapelle Onder invloed

Toegevoegd: 10-06-2009, 21.33 uur
zware aanrijding Westkapelle Onder invloed
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - Op de Prelaatweg bij Westkapelle heeft woensdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder had flink te veel gedronken.

Rond 20.00 uur reed een 35-jarige automobilist uit de gemeente Veere in de berm op enkele boompjes. De auto schoot via een weiland een sloot in en kwam zwaarbeschadigd tot stilstand. De inzittende kwam niet bekneld te zitten en liep geen ernstige verwondingen op. Volgens de politie vond het ongeluk vermoedelijk plaats omdat de man te hard door een bocht reed en vervolgens een te forse stuurcorrectie uitvoerde.


De bestuurder werd opgehaald door een maat. Een getuige belde de hulpdiensten. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de bestuurder al was vertrokken. Via zijn maat hebben de agenten de bestuurder kunnen traceren. Hij is naar het politiebureau gekomen. Daar is de man aangehouden en moest hij een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren. 

Bergingsbedrijf Kuzee werd ingeschakeld om de auto weg te slepen. Een medewerker van het Waterschap heeft zich ontfermd over de sloot en de bebossing.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (11-6-2009 om 22:13)
Ja Annke maar je bent de auto niet tegen gekomen blijkbaar hé. Die landelijk bepaalde straf volgt wel daar hoeven wij ons niet mee te bemoeien. Of die nu voldoet aan kriteria van lezers hier staat daar los van. De bestuurder zal in elk geval wel tijd hebben om brandhout uit laadruimte te verwerken.
Bas-hoek (11-6-2009 om 20:53)
Ik weet niet wat die allemaal in zijn koffer heeft en ook kunstig gedaan... moet toch wel met een behoorlijk gangetje gegaan zijn anders zou die nooit zo terecht kunnen komen...
Mario (11-6-2009 om 16:05)
Het aanmaakhout voor de brandstapel heeft-ie al bij zich... Net wat anderen schrijven: je zal hem als medeweggebruiker maar tegenkomen. Hoe lang blijven we deze types nog een tweede, derde en vierde kans geven? Geen verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ook geen rijbewijs!
Marina (11-6-2009 om 13:41)
Ja Tom helemaal met je eens, de straffen moeten nog hoger. Auto en rijbewijs voorgoed kwijt. Iemand haalt die persoon nog op ook. Hoge boete en nooit meer rijden, nu is het zijn auto en de bossage, maar de volgende keer een mens.........
Annke (11-6-2009 om 13:27)
Je zal zo iemand maar tegenkomen. Flinke straf en geldboete lijkt me op zijn plaats.
Goesenaar (11-6-2009 om 13:09)
Gelukkig geen onschuldige mensen bij dit ongeval betrokken. Bestuurder auto kwijt en heel laaaaaaang niet rijden. Asociaal figuur.