Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote brand aan Groeneweg in Kruiningen

Toegevoegd: 03-01-2006, 03.23 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

KRUININGEN - De brandweer is dinsdagmorgen vroeg uitgerukt voor een grote brand in Kruiningen.


Even voor drie uur werd er een brand gemeld aan de Groeneweg in Kruiningen, de alarmcentrale alarmeerde gelijk een 'middelbrand'. De brandweer rukte uit met een tankautospuit van de kazerne Kruiningen, een tankautospuit van de kazerne Krabbendijke en een Officier van Dienst.

Ter plaatse bleek de brand te woedden in een leegstaande woning in het buitengebied van Kruiningen. Toen de brandweer arriveerde was al sprake van een forse uitslaande brand. Er was geen gevaar voor overslag.

Ruim twintig minuten na de eerste alarmering werd door de brandweer het sein 'grote brand' gegeven. Dit kwam doordat de waterwinning op grote afstand lag van de woning. Het sein grote brand zorgde voor de inzet van de tankautospuit 4742 uit Kapelle en het verbindingscommandovoertuig 4292 van de brandweerpost in het Walcherse Arnemuiden.

De Goese ambulance 19104 werd ook gealarmeerd om stand-by te staan tijdens deze brand. Daarnaast werd ook een gloednieuwe aanhanger ingezet die speciaal is ingericht voor het verzorgen van catering aan brandweerlieden bij grote incidenten.

Nadat de watervoorziening naar het pand tot stand was gebracht is de brandweer begonnen met het bliussen de brand. Bij de bluswerkzaamheden werd gebruik gemaakt van diverse stralen lage druk. De woning was niet meer te redden en brandde grotendeels uit.

Omdat mogelijk asbest vrijkwam is de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen (ROGS) ingezet. Uit metingen is echter gebleken dat bij de brand geen asbest is vrijgekomen.

Voor zover bekend raakte niemand bij de brand gewond.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren