Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jeugdbrandweer M'burg scoort goed

Toegevoegd: 14-06-2009, 12.07 uur
Jeugdbrandweer M'burg scoort goed
Door: Roland de Jong
WAGENINGEN - De Middelburgse jeugdbrandweer heeft gisteren goede punten behaald tijdens de landelijke halve finale van de jeugdbrandweerwedstrijden in Wageningen.
 
De junioren werden tweede. Zij kregen een brand in een woonboerderij van de universtiteit Wageningen voor de kiezen. Na een goede verkenning kon aan de achterzijde van het pand een extra deur gevonden worden waardoor de jonge brandweerlieden naar binnen konden om vervolgens het vuur te blussen.

De iets oudere aspiranten werden eveneens tweede. Zij kregen de melding van een binnenvaartschip. Tijdens het aanrijden werd al vermeld dat er vermoedelijk nog iemand aanwezig was. De ploegen moesten eerst inzetten op het redden van de gewonde alsvorens de brand te blussen. Het dragen van reddingsvesten was ook een belangrijk beoordelingspunt.
 
Bij de aspiranten werd Westerschouwen derde en Veere vierde. Bij de junioren waren er geen andere Zeeuwse winnaars in de top vijf. De eerste vijf ploegen gaan door naar de landelijke finale op 10 oktober in Veldhoven.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (15-6-2009 om 20:50)
Prima prestatie! Ik weet wat het is om zoiets te winnen. Ik heb er zelf ook bij gezeten (14 jaar geleden). T ' was een enorme gave tijd. Veel succes verder.
Martin (15-6-2009 om 14:36)
Prima gedaan jongens en meisjes nu nog even de puntjes op de I en dan de beker naar huis nemen. Succes!
Kjeld Crucq (14-6-2009 om 13:14)
Gefeliciteerd met de 2 finale plekken. Mooie prestatie. groetjes, namens Jeugdbrandweer Vlissingen
Ad (14-6-2009 om 12:53)
Julie moeten winnen