Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui, later meer bewolking en regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek naar kwik bij brand

Toegevoegd: 14-06-2009, 21.57 uur
Onderzoek naar kwik bij brand
Door: Roland de Jong
SINT MAARTENSDIJK - Bij de brand in Sint Maartensdijk is geen asbest vrijgekomen. Het RIVM gaat wel onderzoek doen naar de aanwezigheid van vrijgekomen kwik. Dat meldt de gemeente Tholen.


Volgens de gemeente zaten er in de vrijgekomen rookwolk geen schadelijke stoffen die consequenties zouden kunnen hebben voor de gezondheid van de inwoners. De brandweer voert voortdurend metingen uit om de samenstelling van de wolk in de gaten te houden.

Omdat het vermoeden bestaat dat er een kleine hoeveelheid kwik aanwezig was in het bedrijfsverzamelgebouw waarin de brand woedde, zal het RIVM metingen komen verrichten.
 
Zij kunnen vervolgens bepalen of er nog kwik aanwezig is. Het vermoeden van de RIVM is dat het kwik noch in de lucht, noch in de bodem, noch in de vegetatie gevonden zal worden. De resultaten van de bodem- en vegetatiemonsters zullen in de loop van de komende week bekend zijn. Luchtmonsters zijn op korte termijn bekend.

In de komende week zullen diverse hulpverlenende organisaties nog werkzaamheden uitvoeren. Het bedrijventerrein is vanaf maandag op de normale wijze te bereiken. De nog aanwezige bluswaterleidingen zullen waar nodig worden voorzien van overbruggingen en markeringen. Op dit moment is het terrein waar de brand heeft gewoed afgezet met hekken. Het terrein is verboden toegang voor publiek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjees (16-6-2009 om 00:39)
Het industrieterrein was vandaag gewoon open voor de mensen die er ook echt wat te zoeken hadden. De hekken en verkeersregelaars waren alleen om de ramptoeristen weg te houden. Het rookte vanavond nog steeds aardig maar de stank valt reuze mee.
Onbegrip (15-6-2009 om 16:13)
Onbegrip. Onbegrip dat er zoveel "toeschouwers"afgelopen zaterdag de aanwijzingen van brandweer en politie niet opvolgde en het zoveel beter wisten. Alsof die mensen het voor hun eigen lol doen. Heb wat "deskundige"tussen het publiek gezien die het veel beter wisten. Ongelofelijk.
Jojo (15-6-2009 om 12:28)
Het industrieterrein is nog niet bereikbaar,het is nog steeds afgesloten met hekken