Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingsbrigade oefent op ramp

Toegevoegd: 15-06-2009, 09.12 uur
Reddingsbrigade oefent op ramp
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Middelburgse reddingsbrigade heeft zaterdag een rampenoefening gehouden in Middelburg.

Het ging om een oefening van voor alle rampenploegen van de club. Als één van de weinige reddingsbrigades in Nederland beschikt de Middelburgse namelijk over drie soorten rampenploegen: minioren, junioren en senioren. De laatste kan daadwerkelijk worden ingzet bij grote calamiteiten. De andere ploegen bestaan uit jongeren die worden klaargestoomd voor het reddingswerk bij rampen.
 
Zaterdag werd onder meer getraind op het verlenen van eerste hulp, het vervoeren van slachtoffers en het communiceren met een centrale commandopost. Ook werd voor de afwisseling geroeid over het Kanaal door Walcheren. De oefenleiding sprak van een geslaagde dag.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Simon (15-6-2009 om 16:13)
Ow leuk, wat sta ik er weeer schattig op :P