Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Kat neergeschoten in Heinkenszand

Toegevoegd: 17-06-2009, 13.09 uur
Kat neergeschoten in Heinkenszand
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - In de Fluitekruidstraat in Heinkenszand heeft een man gisteravond een kat neergeschoten. Dat meldt de Dierenambulance Bevelanden. De politie heeft het verhaal bevestigd.


De dierenambulance kreeg rond 20.30 uur de melding dat de melder de kat had neergeschoten omdat hij dacht dat het om een rat ging. De man zou al geruime tijd last hebben van ratten, maar bestrijdingsmiddelen bleken niet te helpen.

De kat was volgens de dierenambulance ongeveer twee jaar oud. Het dier werd in de keel geraakt en verkeerde bij aankomst van de hulpverleners in zware schock. De dierenambulance heeft het diertje overgebracht naar een dierenarts. Die constateerde dat de kat een kleine overlevingskans had. Inmiddels gaat het echter alweer iets beter met het dier.

De zaak is bij de politie bekend, maar voor zover bekend is de man die de kat had neergeschoten nog niet aangehouden. Wel bevestigt de politie dat er aangifte is gedaan. Wie de eigenaar van de kat is, is nog niet bekend. Mensen die het dier herkennen kunnen bellen met 06-23466221 of mailen naar [email protected].


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (18-6-2009 om 10:17)
Ben ik benieuwd om wat voor wapen het gaat... Pfff, en laat ik de rest van mijn gevoelens maar hier niet spuien..
Dierenvriendin (18-6-2009 om 10:08)
Arm dier. schande dat die dader nog niet is opgepakt. als je niet eens het verschil tussen een rat of een kat ziet ben je wel kippig zeker als het nog licht is. net als in amerika gelijk flink straffen. kat en eigenaar(s) van de kat sterkte en laten we hopen op een spoedig herstel van het dier.
Toontje (18-6-2009 om 09:54)
Wat doet zon' man met een geweer als je het verschil niet kan zien tussen een rat of een poesje? Dat is levensgevaarlijk!!
Mosje (18-6-2009 om 09:09)
"de man is niet aangehouden' Laat me niet lachen! Als je hier in Nederland aangehouden wil worden moet je toch écht véél meer doen dan op een poesje schieten, "dacht dat het een rat was? Hoe verzin je het....
Anoniem (18-6-2009 om 08:48)
Veschrikkelijk... het arme dier heeft het niet overleefd:'( Sterkte aan de baasjes!
Conny (18-6-2009 om 08:46)
AFSCHUWELIJK ik hoop dat deze kat er boven op komt !Voor de Dader er is een duidelijk verschil tussen een Kat en een Rat hoor,anders misschien een andere bril?Hier in Nederland mag je gewoon zonder consequenties een dier neerschieten ????
Cookie-instellingen beheren