Weerbericht:
Vandaag enkele buien, komende nacht mist
Verkeersinformatie:
88 files van totaal 376 km

Grote storing telefonie hulpdiensten

Toegevoegd: 18-06-2009, 10.38 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeeland heeft vandaag urenlang gekampt met een grote telefoonstoring. Ook de hulpdiensten waren niet goed bereikbaar.


Sinds het begin van de storing, rond kwart voor negen 's ochtends, was het moeilijk om met het politienummer 0900-8844 te bellen. 112-meldingen werden doorgesluisd naar de meldkamer van de regio Midden- en West-Brabant. Het politienummer was lange tijd volledig onbereikbaar. Ook pinverkeer lag plat en diverse banken werden gesloten. Bij de Rabobank in Middelburg kon wel gepind worden. Het was daar extra druk (foto boven).

De brandweer zette een procedure in gang waarbij brandweerposten werden bemand. Zodra er een brandweermelding binnenkwam konden de spuitgasten via het eigen communicatienetwerk C2000 worden geïnformeerd. In de tussentijd zette de politie zo veel mogelijk mensen in op straat. Op de Markt in Middelburg (foto onder) werd zelfs een mobiele politiepost ingericht voor het oude stadhuis. Burgers werd opgeroepen om in spoedeisende situaties naar de dichtstbijzijnde brandweerpost te gaan.

Op het kantoor van Veiligheidsregio Zeeland in Middelburg werkten alle hulpdiensten samen in een operationeel team aan de oplossing van het bereikbaarheidsprobleem. Sinds het middaguur namen de problemen af. Rond 14.30 uur konden de hulpdiensten weer goed bereikt worden.

De storing ontstond door een kabelbreuk tijdens werkzaamheden bij Nieuw- en Sint Joosland. Medewerkers werden per helikopter overgevlogen om het probleem te verhelpen. Volgens KPN is het probleem nu provisorisch hersteld en zal vermoedelijk de komende weken 's nachts worden gewerkt om te zorgen voor definitief herstel.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ko (19-6-2009 om 16:06)
Dat word een duure grap voor de aannemer die daar bezig is. of het verhuur bedrijf!!!!!!!!!
Ron (18-6-2009 om 17:44)
Ik heb alleen maar bewondering voor de KPN dat ze het , gezien de situatie , redelijk snel onder controle hadden. Zelf ben ik ook monteur en weet wat het betekent als mensen op je wachten terwijl je een ( nood ) reparatie aan het uitvoeren bent.
Peter (18-6-2009 om 15:27)
Ongeloofelijk dat sommige mensen zo negatief kunnen zijn (John). Ten eerste is het een storing die compleet buiten de schuld van de overheid/hulpdiensten ligt. Ten tweede als je nu geen aangifte kan doen.. ga je vanavond toch??? Niet altijd zo zeuren hoor. Ze doen hun best!
John (18-6-2009 om 14:44)
Inderdaad, het kan dus wel meer blauw op straat maar wie is de dupe? Zal de burger wel weer zijn die aangifte deed en nu niet geholpen wordt.
Hyper (18-6-2009 om 13:49)
Het heeft mogelijk te maken met een algemene telefonie/ADSL storing in Middelburg/Goes, veroorzaakt door een probleem in de telefooncentrale.
Tommie (18-6-2009 om 13:28)
Behoorlijke chaos in de stad... we zijn eigenlijk niet voorbereidt op zulke storingen terwijl ze toch met enige regelmaat terugkomen. Pinnen kan/kon in elk geval wel bij de Rabobank. Maar zoals hieronder al staat: wel een voordeel dat er nu meer blauw op straat is (en dat zijn geen Smurfen ;-))
Cookie-instellingen beheren