Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 54 km

'Alle vuurhaarden zijn gedoofd'

Toegevoegd: 18-06-2009, 15.53 uur
'Alle vuurhaarden zijn gedoofd'
Door: Roland de Jong

SINT MAARTENSDIJK - Alle vuurhaarden bij de pindafabriek in Sint Maartensdijk zijn gedoofd. Dat meldt de gemeente Tholen.


Gisteren is rond 07.00 uur begonnen met de sloopwerkzaamheden. Sindsdien werd ter plekke continu gewerkt. De sloper had de opdracht gekregen door te gaan totdat alle vuurhaarden waren gedoofd. Dat was vanochtend het geval. De taak van de brandweer is daarmee beëindigd. De verdere sloop is nu zaak van de verzekeraar van de eigenaar van het pand. Het terrein is vanmiddag overgedragen.

Doordat de vuurhaarden zijn gedoofd, is er ook geen overlast meer van stank en rook. Door noodzakelijke blusacties kon de rook de afgelopen dagen wat intenser zijn. De brandweer adviseerde de inwoners dan ook om onder meer ramen en deuren gesloten te houden. Dat is nu dus niet meer nodig. Tijdens de brand heeft de brandweer regelmatig metingen verricht in de omgeving om de samenstelling van de rook te controleren.

Vanaf vanmiddag staan er ook hoge hekken om het terrein waar het uitgebrande pand staat. Dit omdat het nog steeds heel onveilig is om het terrein te betreden. Ook blijft de noodverordening tot nader order van kracht. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Nijverheidsweg, de Schakelweg, de Geulweg en de Pluimpotweg te Sint-Maartensdijk. Het is verboden voor iedereen om zich zonder geldige reden in dit gebied op te houden.
  
Zie ook:
- Sloop van pindafabriek vanmorgen begonnen (17-06-2009)
- Sloop uitgebrand pand begint morgen (16-06-2009)
- 'Ramen en deuren dicht houden na brand' (16-06-2009)
- Actiecentrum voor gedupeerden brand (15-06-2009)
- Onderzoek naar kwik bij brand Sint Maartensdijk (14-06-2009)
- Blussen grote brand duurt nog dagen (14-06-2009)
- Rookpluim enorme brand goed zichtbaar (13-06-2009)
- Explosies bij zeer grote brand Sint Maartensdijk (13-06-2009)
- Zeer grote brand in Sint Maartensdijk (13-06-2009)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750