Weerbericht:
Wisselvallig en aan zee soms veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Man bedreigt hulpvaardige burgers

Toegevoegd: 19-06-2009, 08.54 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen zijn afgelopen week enkele hulpvaardige burgers bedreigd door een onbekende man. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


De man hing een zielig verhaal op dat hij dringend naar het zie-kenhuis in Vlissingen moest. De slachtoffers boden hem vervol-gens een lift aan met hun auto. In plaats van een bedankje werden ze door hem bedreigd en probeerde hij hen geld afhandig te maken.

Afgelopen dinsdagavond deed de man zijn verhaal bij een 51-jarige Vlissinger die bezig was in zijn garage. Deze bood hem een lift aan naar het ziekenhuis. Samen met zijn vrouw stapten ze gedrieën in de auto. Aangekomen bij de parkeerplaats van het ziekenhuis werd het echtpaar plotseling door de man bedreigd.

Beiden zagen kans uit hun auto te stappen en omstanders te alarmeren. Ook de man stapte uit de auto en rende weg.

Woensdagavond omstreeks 19.30 uur sprak (vermoedelijk) dezelfde man wederom iemand aan met hetzelfde zielige verhaal. Ook deze burger wilde hem wel helpen en met zijn auto naar het ziekenhuis brengen. Onderweg 'veranderde' de man echter van gedachten en bedreigde zijn slachtoffer, een 50-jarige man.

In plaats van naar het ziekenhuis moest het slachtoffer naar een geldautomaat rijden in de binnenstad. Daar moest hij, onder bedreiging, geld van zijn rekening opnemen en dit afgeven aan zijn bedreiger.

De politie heeft geen signalement van de verdachte verspreid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo (20-6-2009 om 11:08)
Voortaan regelrecht naar het politieburo rijden en thuisfront de politie vast laten bellen, kunnen ze hem meteen in de boeien slaan en arresteren.
Frans1 (19-6-2009 om 14:19)
Breng zelf geen onbekene mensen naar het ziekenhuis maar bel in noodgevallen 112.Wat denk je wat voor gedoe er volgt als bvb iemand in je wagen overlijdt?Is het niet dringend,bestel gewoon een taxi.
Pippa (19-6-2009 om 12:13)
Zo zie je maar weer ook nog even pinnen en geld afgeven sorry maar die persoon had me toch een optater van me gekregen ipv geld! Sommige mensen zijn overal bang van,laten zich aan alle kanten bedonderen wat heb ik daar een hekel aan! Leer toch eens voor jezelf op te komen!
Anoniempje (19-6-2009 om 12:09)
Weet intussen dat het vorige week ook al is gebeurt, toen was een collega van ons de klos, dus mensen pas op en bel maar 112 en bescherm je zelf!
Jan van Souburg (19-6-2009 om 11:39)
Bij zulke daden dient de wet op de privacy opgeschort te worden en een duidelijk signalement van de dader gegeven te worden. Of komt de dader soms uit een bepaalde cultuur dat men bang is voor stemming makerij?
MJT (19-6-2009 om 10:19)
Een signalement was nu juist wel handig geweest!