Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Controles Veerse Meer weer gestart

Toegevoegd: 22-06-2009, 14.49 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Sinds dit weekend wordt er weer gesurveilleerd rond het Veerse Meer. Dat meldt het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE).


In samenwerking met tien instanties worden controles gehouden om overlast voor en door recreanten en omwonenden te voor-komen. De surveillances worden vooral ingezet om de preventieve werking. De doelstelling is om overlast te voorkomen en nadruk-kelijk niet om toeristen weg te jagen of ongastvrij over te komen.

Zo wordt er in het begin van de avond vaak een praatje gemaakt met mensen waarvan het lijkt of ze bijvoorbeeld op een parkeerterrein willen overnachten om hen voor te lichten over de regels in Nederland met betrekking tot ‘wild’ kamperen.

De politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren die de surveillances uitvoeren weten vaak op welke campings nog plaats is en verwijzen mensen daar naartoe. Verdere overtredingen die de teams vaak tegenkomen zijn open vuur, baldadigheid, crossen, harde muziek, vernielingen, wild- en visstroperij, dealen van drugs, dumpen van afval, diefstallen, te hard varen of buiten de afgebakende gebieden varen van waterscooters of snelle motorboten.

Positieve reacties
De extra surveillances vinden zomers 's avonds, 's nachts en in de weekenden plaats. De surveillances zijn in 2003 op initiatief van het waterschap gestart omdat er veel klachten waren bij bewoners en bedrijven rondom het Veerse Meer. In die tijd werd er veel geklaagd over drugsdealen op de parkeerplaatsen bij diverse horecagelegenheden en wild kamperen kwam ook veel voor. In de loop der jaren zijn steeds meer gemeenten, politie-eenheden en andere organisaties betrokken geraakt bij de surveillances. Als neveneffect heeft de samenwerking ook een goed effect op samenwerking tussen de deelnemende organisaties in de rest van het jaar. Bovendien heeft het waterschap de afgelopen jaren veel positieve reacties gekregen over de surveillances en de afname van overlast in het gebied.

Sinds de start van het project zijn de deelnemende partijen erg enthousiast. Daarom wordt het project ook nu verder voortgezet. Nieuw dit jaar is de intensievere samenwerking tussen de mensen op het boot, er surveilleert zowel een boot van de waterpolitie als ook een boot van het waterschap, en mensen in de surveillanceauto.

Naast het Waterschap zijn ook de gemeenten Veere, Goes, Middelburg, Noord-Beveland, de Regiopolitie Zeeland, de KLPD afdeling Waterpolitie, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de Federatie Sportvisserij Zuid-West betrokken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pierre (24-6-2009 om 17:14)
Het wordt eens tijd dat ze op het water ook gaan controleren op alcohol gebruik, ik denk dat ze er hier meer mee pakken dan op de autowegen.
Campergebruiker (23-6-2009 om 16:30)
De Wet op de Openluchtrecreatie is ingetrokken, Alleen de kustgemeenten verbieden het in hun verordeningen. Nu worden dus opsporingsambtenaren (gemeenschapsgeld) ingezet om campers naar een camping te sturen. Waarom niet naar een camperplaats of de gemeente Reimerswaal. Te gek voor woorden
Cookie-instellingen beheren