Weerbericht:
Eerst mist, verder zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 72 km

Recherchekundigen gezocht

Toegevoegd: 22-06-2009, 16.58 uur
Door: Laurens Jobse
VLISSINGEN - De politie Zeeland is opzoek naar HBO-ers en WO'ers voor een verkorte opleiding waarbij het mogelijk is versneld in te stromen bij de recherche.


Het leven van een rechercheur gaat anno 2009 verder dan alleen vingerafdrukken en verhoren. Criminelen worden slimmer, passen nieuwe methodes toe en de recherche moet daarop reageren.

Maar hoe spannend is dit beroep eigenlijk? Schrijfster en criminologe Vicky Hartman vertelt hoe haar spannende boeken over de Zeeuwse rechercheur Laurien Minnaar tot stand zijn gekomen.

Aansluitend spreekt criminoloog Jasper van der Kemp, docent-onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij onderzoekt de vraag of er verband bestaat tussen de plaats van het misdrijf en de woonplaats van de dader. Slaat de crimineel toe op een willekeurige plek, of zoekt hij het van nature dichter bij huis?

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen over het opleidingstraject recherchekundige.

De avond vind maandag 29 juni plaatst in de bibliotheek van Vlissingen aan de Spuistraat 6. De avond begint om 19.45 uur. En de toegang kost € 4,- (inclusief consumptie), Bibliotheekleden betalen slecht € 3,- en HBO-studenten mogen gratis naar binnen.

Reserveren kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheekvlissingen.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750